Minikurs Arkitektur
En riktig utmaning: Bygg en boll av masonit!

Minikurser - Eld och is

Elever från Strömbackaskolan i Piteå besökte Institutionen för Samhällsbyggnad och naturresurser idag. En spännande och lärorik dag.

De fick prova på lite av varje under dagen. Minikurserna innehöll bl.a ett eldprov på modeller av trähus byggda i olika träslag. Brandutvecklingen visade på enorma skillnader i hastighet och utveckling.

På Icelab testades snöbollar med olika hårdhet. Testerna har anknytning till konstruktioner i Icehotel.

Inom arkitetur byggdes bollar av masonit och gummiband. Man tittade också på Laserskäraren i arbete.

Bilder från minikurserna

Masonitboll
Brand och Is
Eldprov görs bäst utomhus. Emma Wickström, tredjeårs student på Brandingenjör höll i demonstrationen.
Eldprov
Brandutveckling
Snöboll Complab
Nina Lintzén visade icelab och test- och mätutrustning på Complab
Snöbollstest
Snöbollstestet - Ca 15 kg tryck klarade de hårdaste bollarna.

Samtliga utbildningar på Institutionen för Samhällsbyggnad och naturresurser

[http://www.ltu.se/org/sbn/Verksamhet/Grundutbildning-och-avancerad-utbildning]

Sidansvarig och kontakt: Richard Renberg

Publicerad: 14 mars 2012

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Orgnr: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2016