Våra starka forsknings- och innovationsområden

Attraktivt samhällsbyggande

Framtidens gruvor

Förnybar energi

Gränsöverskridande konst och teknik

Hållbara transporter

Intelligenta industriella processer

Effektiv innovation och organisation

Möjliggörande IKT

Smarta maskiner och material

Våra forskare är dina lärare

Ett universitet med äkta gemenskap, där erkänt duktiga forskare också är dina lärare. Forskning i världsklass i kombination med universitetets stora företagsnätverk lägger grunden för en utbildning av hög kvalitet.

Öppna dörrar och en ödmjuk attityd präglar Luleå tekniska universitet. Att skapa en kreativ och trygg studiemiljö är en kärnfråga för oss.
 

Våra forskare är dina lärare

Luleå tekniska universitet är ett av de universitet i Sverige som har högst andel disputerade och aktivt forskande lärare – tillsammans utvecklar ni er expertis. 
 

Nära samarbete med företagen

Vi har ett av Sveriges bästa näringslivsnätverk. Det utnyttjar vi genom att låta dig arbeta i skarpa projekt på företag under studietiden.
 

Öppna dörrar är vår tradition

På Luleå tekniska universitet möter du kunniga och hjälpsamma lärare. Här finns inte den strikta akademiska hierarkin som är vanlig på traditionstyngda universitet. Inga frågor är fel, och våra studenter hjälper oss att se världen utifrån nya perspektiv.

Sidansvarig och kontakt: Studenttorget (Bli student)

Publicerad: 4 mars 2014

Uppdaterad: 23 november 2016

 

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

 

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Orgnr: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2016