Mat och Prat våren 2012!

Nu kör vi igång med Mat& Prat igen! Denna vår har vi fyllt schemat med intressanta föreläsningar från LTUs korridorer och växande företag i regionen. Välkommen till en mötesplats mellan studenter, forskare och representanter från näringslivet!

Vi börjar med att presentera den forskning som kommer att delta under vårens Mat och Prat kvällar så att du redan nu kan boka in 1 mars, 29 mars samt 10 maj.

 

iRoad (1 mars 2012)

iRoad är ett forskningssamarbete mellan Luleå tekniska universitet (LTU), Geveko, Eistec och svenska Vägverket (Vägverket). Syftet med projektet är att ta fram nödvändig teknik för intelligenta vägar, vilket kommer att leda till säkrare och effektivare användning av vägnätet.

Huvudsyftet är att göra vägmarkeringar intelligenta genom att integrera sensorer, minne, processorer och kommunikationsutrustning i vägmarkeringar. Detta kommer att vara en möjliggörare av stödsystem och tjänster för både trafikanter och utvecklare väg. Låter detta intressant? Besök Mat & Prat den 1 mars!

 

Klimatförändringar och turism i Antarktis (12 april) 

- ett forskningsprojekt kring polarupplevelser

Turism i Antarktis har ökat explosionsartat samtidig som nya forskningsresultat visar att isarnas avsmältning ökar och att djurlivet i Antarktis påverkas av klimatförändringar och turism.

Ett forskningsprojekt har påbörjats vid LTU med internationella partners för att studera turisters upplevelser av Antarktis och om dessa upplevelser leder till ett större miljöengagemang och Ambassadörskap för klimatförändringsfrågorna. Hur påverkar och påverkas turisten av Antarktis? Vad är hållbar ekoturism i Antarktis? Kan en turistisk pedagogik utvecklas för att transformera turister till miljöambassadörer? Dessa är några av frågorna som projektet studerar. Låter detta intressant? Besök Mat & Prat den 29 mars!

 

Vacker och spännande matematik (10 maj)

En föreläsning om matematikensmysterier med Professor Lars-Erik Persson. Låter detta intressant? Besök Mat & Prat den 10 maj!

 

 

Vad är Mat och Prat?

LTU Karriär bjuder på mat och serverar samtidigt en populärvetenskaplig föreläsning om något spännande från universitetets korridorer. Välkommen till en mötesplats mellan studenter, forskare och representanter från näringslivet.

Tid: 17.00-19.00
Plats: LTU Karriär, C-huset
(OBS! Ny plats vi är alltså inte i Vattenfallsalen)

Ingen föranmälan behövs och arrangemanget är gratis, men kom i tid begränsat antal platser!

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för att få en påminnelse via email om arrangemanget

[http://simplesignup.se/event/10415 ]

Sidansvarig och kontakt: Mia Oldenburg

Publicerad: 11 maj 2011

Luleå tekniska universitet