Linda Brännström
Linda Brännström - Cineast Post

Linda Brännström - Cineast Post

Linda Brännström tog examen 2005 efter att ha läst den då tvååriga ljudingenjörsutbildningen som 2007, växte till ett treårigt program med möjligheten att ansöka om kandidatexamen med inriktning ljudteknik. Idag arbetar Linda på Cineast Post AB som Sound Effect Artist/Foley Artist.

– Ljudingenjörsprogrammet är en fantastisk grund att stå på. Det har hjälpt mig i mitt yrke som tidigare livetekniker, radiosändningstekniker och nu som filmljudstekniker, säger Linda, det bästa på utbildningen är blandningen av mycket användbar teori som el-tele och akustik, och praktiska uppgifter, avslutar hon.

Erkänd utbildning

Idag är ljudteknikutbildningen på Musikhögskolan, vid Luleå tekniska universtiet, en av landets mest kända universitetsutbildningar i ljudteknik, men redan när Linda Brännström läste här höll utbildningen hög kvalitet.

– De genomtänka ämnena och ambitiösa lärare gav mig en bred kunskap och en trygghet när jag sedan kom ut i arbetslivet. Musikhögskolan i Piteå har även väldigt bra kontakter och rykte i branschen runt omkring i Sverige så det var lätt att få kontakt med företag efteråt.

Mer än bara studier

Sju år efter examen sammanfattar Linda vad utbildningen fortfarande ger henne, utöver den teori och praktik som rymdes under lektionstiden.

– Jag är mycket nöjd med att ha gått på Ljudingenjörsprogrammet. Jag har nu vänner för livet och ett enormt nätverk av gamla studenter och duktiga klasskamrater som jag mycket och gärna hjälper och samarbetar med.

Sidansvarig och kontakt: Erik Nordström

Publicerad: 10 april 2012

Luleå tekniska universitet