Mediedesign toppbild
Mediedesign, konstnärlig kandidat, 180.0 Högskolepoäng

Fakta 2011/12

Det här är katalogen för 2011/12, du kan också gå till 2013/14, 2014/15

Behörighet

Grundläggande behörighet, grundnivå

Särskild behörighet

Godkänt arbetsprov


Tillträdesnivå

Grundnivå


Examen

Konstnärlig kandidatexamen


Urval

Antagningsprovets kvalitet utgör grund för urval och rangordning. Information om provets urformning finns under Mer om utbildningen på sidan http://www.ltu/org/kkl. Skicka antagningsprovet senast 15 april 2012 till Luleå tekniska universitet, Antagningen, 971 87 LULEÅ. Märk provet med personnummer samt anmälningskod.


Mediedesign vänder sig till dig som är intresserad av att kommunicera med hjälp av grafisk design. Idag finns stora möjligheter att arbeta med design i TV, i tryck och på webben. Det ställer nya krav på formgivaren som kommunikatör, där förmågan till kritiskt och kreativt tänkande är av stor vikt. Utbildningen finner du i Piteå, vid ett av LTU´s fyra campus.

Mediedesign vilar på konstnärlig grund och erbjuder närhet till den kreativa och konstnärliga branschen. Utbildningen ger erfarenhet inom både traditionella och nya medier, och är till för dig som vill arbeta med grafisk design för just tryckta och interaktiva medier. Som ämne innefattar Mediedesign grafisk design och interaktionsdesign, något som aktivt speglas i undervisningen. Inom utbildningen läser du kurser som ger en god teoretisk och konstnärlig grund för framtiden. Utbildningen ger dig möjlighet att utveckla din egen unika profil genom att läsa kurser inom till exempel foto och illustration, typografi, programmering för webben, motion graphics samt andra intressanta kurser. Mediedesign samarbetar nära med branschen och som student får du ta del av spännande gästförelärare och workshops. Mediedesign ger dig goda möjligheter att arbeta med externa aktörer. Många tidigare studenter har under utbildningen byggt upp värdefulla kontaktnät för framtiden. Under ditt tredje år inom utbildningen gör du ett självständigt arbete som sträcker sig över hela vårterminen. Du har också möjlighet till verksamhetsförlagt lärande i branschen. För att hålla en hög kvalitet inom kunskapsområdet använder vi arbetsprov för alla sökande. Mer information om hur du går tillväga hittar du i anslutning till denna text och på programmets websida. (mediedesign.se)

Var kan jag jobba?
Studenter som läst vid utbildningen har bland annat fått jobb som:

  • Webbdesigner
  • Entreprenör/egen företagare
  • AD
  • Projektledare
  • Grafiker TV/tidningar
  • CD
  • Grafisk formgivare
  • Illustratör
  • Interaktionsdesigner
  • mf.

Mer information
Antagningsprovets kvalitet utgör grund för urval och rangordning. Information om provets utformning finns på programmets hemsida www.ltu.se/inst/mme. Skicka antagningsprovet senast 15 april 2011 till Luleå tekniska universitet, Antagningen, 971 87 LULEÅ. Märk provet med personnummer samt anmälningskod.

Vill du veta mer om utbildningens innehåll?
Elin Hollström, elin.hollstrom@ltu.se, 0911-727 32


Programtillfällen

Anmälningskod: LTU-87326
Sista ansökningsdag: 2011-04-15
Starttermin: Höst 2011
Studietakt: 100%
Studietid: Dagtid
Undervisningsform: Normal
Språk: Svenska
Ort: Piteå

 

Sidansvarig och kontakt: Elin Hollström

Publicerad: 7 november 2013

Luleå tekniska universitet