Att bo och leva i Luleå

Luleå tekniska universitet och kårerna arbetar aktivt för att alla studenter ska få ett bra boende. Men det är många som vill ha bostad i samband med studiestarten. Börja leta i god tid - det ökar dina möjligheter att få den bostad du önskar.

I Luleå ligger alla studentbostäder inom gångavstånd från universitetet. Du kan bo i korridor, dubblett, egen lägenhet eller i en del av en lägenhet. En del av lägenheterna är möblerade. Det ingår internet i alla studentlägenheter.

Det finns två vägar att söka studentbostad: genom Lulebo och genom Studentbostadsservice som drivs av kårerna.

Studentbostadsservice

Studentbostadsservice förmedlar studentlägenheter på Vänortsvägen som ligger 10-20 minuter gångväg från universitet. Studentbostadsservice förmedlar också andrahandslägenheter och inackorderingsrum.

Studentbostadsservice

[http://www.studentbostadsservice.se/]

Lulebo

Lulebo förmedlar både studentlägenheter och vanliga lägenheter. Studentlägenheterna finns i anslutning till universitetet  eller med upp till 20 minuters gångavstånd. Du ställer dig i kö genom att registrera dig på deras sajt.

Lulebo

[http://www.lulebo.se]

Hitta en tillfällig bostad

På grund av de senaste årens ökning av studenter råder det brist på studentbostäder vid flera studieorter. Eftersom inte alla nya studenter hinner få en egen bostad före studiestarten subventionerar universitetet boende på utvalda vandrarhem.

Glöm inte att titta in på Facebooksidorna Nya studenter på LTU och Ge tak åt en student @LTU – där kan du också hitta lägenhet.

Facebook: Nya studenter på LTU

[https://www.facebook.com/groups/249379248513482/?fref=ts]

Facebook: Ge tak åt en student @ LTU

[https://www.facebook.com/groups/185241421543279/?fref=ts]

Korttidsboende för bostadssökande

[http://www.ltu.se/edu/nystudent/studentliv/Korttidsboende-for-bostadssokande-Lulea-Campus-1.77695]

Korttidsboende för distansstudenter

[http://www.ltu.se/edu/bli-student/2.39806/Korttidsboende-for-bostadssokande/Korttidsboende-for-distansstudenter-1.77702]

Så är det att bo i Luleå

Luleå kommun

[http://www.lulea.se/]

Visit Luleå

[http://visitlulea.se/]

Sidansvarig och kontakt: Studenttorget (Bli student)

Publicerad: 7 mars 2011

Uppdaterad: 24 mars 2014

Luleå tekniska universitet