Tänk på att ställa er i bostadskö så snabbt som möjligt

Namn: Anna Rost
Ålder: 24
Hemort: Västerås
Utbildning: Civilingenjör Naturresursteknik

Varför valde du att studera Naturresursteknik?

–   Jag är väldigt intresserad av hållbarhetsfrågor samt naturresurser och därför tyckte jag att programmet lät spännande. Jag anser även att kurserna i utbildningen är mycket aktuella i vårt samhälle och lärarna är insatta i deras ämnen. Att läsa ett civilingenjörsprogram ger också en bred grund att stå på och gör en attraktiv på arbetsmarknaden. Det finns även chanser att studera utomlands en period vilket jag ska göra i höst.

Vad har du för planer efter studietiden?

–   Det här är en en svår fråga både nu och när jag valde utbildning för tre år sedan. Jag kan tänka mig att arbeta utomlands en tid, gärna med frågor gällande vattenresurser eller geokemi. Senare i vår ska jag på praktik vilket kanske ger mig lite mer klarhet om vad jag vill arbeta med.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

–   Tänk på att ställa er i bostadskö så snabbt som möjligt!

–   Sen tycker jag det viktigaste är att ha kul och inte ta skolan på allt för stort allvar. Visst är det viktigt med studierna men det jag kommer att komma ihåg efter min tid på universitetet är hur kul jag har haft det med mina kompisar.

Jag har alltid velat syssla med frågor som berör både teknik och samhälle

Namn: Filip Simán
Ålder: 21
Hemort: Göteborg
Utbildning: Civilingenjör Naturresursteknik - Malm och Mineral

Varför valde du att studera Naturresursteknik?

–  Efter gymnasiet visste jag inte vad jag ville göra för något, men när jag hittade en utbildning med namnet ”Naturresursteknik” fångades mitt intresse. Jag har alltid velat syssla med frågor som berör både teknik och samhälle, så att få fördjupa mig i frågor kring hållbar resursutvinning är guld för mig.

Vad har du för planer efter studietiden?

–  Målet är att börja jobba med inom det område jag utbildas till direkt, men jag kanske tar ett år och reser för att se alla häftiga geologiska sevärdheter globalt.

Har du några tips till framtida studenter på LTU?

–  Det är lätt att man fastnar lite i pluggandet, så mitt tips är att hitta en social aktivitet som man trivs med och kan träffa andra studenter. Själv är jag mycket engagerad i Ingenjör utan gränser, vilket är kanonkul och ger enormt mycket erfarenhet kring ledarskapsfrågor och projekt.

Sidansvarig och kontakt: Richard Renberg

Publicerad: 8 september 2016

Uppdaterad: 13 september 2016

 

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

 

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Orgnr: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2016