Toppbild datornätverk
Datornätverk, 120.0 Högskolepoäng

Fakta 2011/12

Det här är katalogen för 2011/12, du kan också gå till 2013/14, 2014/15

Behörighet

Grundläggande behörighet, grundnivå

Särskild behörighet

MaB (Områdesbehörighet 7)


Tillträdesnivå

Grundnivå


Examen

Högskoleexamen


Urval


En utbildning för dig som vill bli en kvalificerad nätverkstekniker och jobba praktiskt med att installera, konfigurera och övervaka både nätverk och servrar. Den snabba utbyggnaden av fasta och mobila datornätverk för krävande tillämpningar som multimedia, spel och datasäkerhet kräver en specialutbildad nätverkstekniker med mångsidig kompetens.

Utbildningen bedrivs på helfart under två år och omfattar både teoretiskt och praktiskt lärande. Det praktiska arbetet utförs i vårt nätverkslaboratorium samt i samarbete med den lokala industrin och omfattar ca 1/3 av utbildningen. Utbildningen är förlagd som campusutbildning i Skellefteå och avslutas med ett examensarbete vid ett företag. Efter utbildningen kommer du att behärska både fasta och mobila datornätverk. Du kommer att få nätverken att fungera för data, musik, video, telefoni, spel mm. Du kan bygga säkra nätverk och hålla dem i drift. Nära samarbete med branschen borgar för ett aktuellt kursinnehåll.

Du kommer att få tillgång till ett avancerat nätverkslaboratorium tack vare vårt samarbete med Cisco Systems. Samarbetet innebär också att du kommer att kunna skaffa dig Ciscos internationella certifiering efter utbildningen, om du så önskar. Detta samarbete borgar för att du får en nätverksutbildning som är aktuell och som den internationella marknaden efterfrågar.

Du blir en kvalificerad nätverkstekniker, som kan projektera, bygga, driftsätta och underhålla datanät och även hantera nya nätverkstjänster. Du kan också erbjudas en övergång till vidare studier om du skulle önska det. Om du vill vara med och jobba inom ett område med snabb utveckling är denna utbildning något för dig. Du kommer att ha kunskaper som är internationellt gångbara, så du har stora möjligheter att få kvalificerade jobb både i Sverige och utomlands.

Var kan jag jobba?
Efter denna utbildning kan du jobba som tekniker (nätverk, data, IT) med praktiska uppgifter inom installation, övervakning och drift. Exempel på var före detta studenter jobbar är: IT-Konsult på OfficeITPartner (Skellefteå),nätverks/IT-konsult på LAN Konsult (Övik), IT-konsult Atea (Umeå/Luleå),drifttekniker Iteration (Stockholm).
Området är i snabb utveckling och med denna utbildning får du aktuella kunskaper som är internationellt gångbara.

Mer information
Kontakta utbildningsansvarig Programkoordinator Robert Brännström,Luleå tekniska universitet, LTU Skellefteå, tel 0910-58 53 58 eller 0920-49 10 00 vx e-post: Robert.Brannstrom@ltu.se

Vill du veta mer om utbildningens innehåll?
Karl Andersson, karl.andersson@ltu.se, 0910-58 53 64


Programtillfällen

Anmälningskod: LTU-82113
Sista ansökningsdag: 2011-04-15
Starttermin: Höst 2011
Studietakt: 100%
Studietid: Dagtid
Undervisningsform: Normal
Språk: Svenska
Ort: Skellefteå

 

Publicerad: 7 november 2013

Luleå tekniska universitet