hing energiteknik
Högskoleingenjör Energiteknik, 180.0 Högskolepoäng

Fakta 2012/13

Det här är katalogen för 2012/13, du kan också gå till 2013/14, 2014/15

Behörighet

Grundläggande behörighet, grundnivå

Särskild behörighet

FyB, KeA, MaD (Områdesbehörighet 8)


Tillträdesnivå

Grundnivå


Examen

Högskoleingenjörsexamen


Urval


Det finns ett globalt intresse för energianvändning och hållbar energiteknik. Utbildningen till energiingenjör förbereder dig för att kunna arbeta med att utveckla nya energilösningar, drift av energianläggningar och energieffektivisering.

Utbildningen är 3-årig och leder till en högskoleingenjörsexamen inom energiteknik. I utbildningen är samverkan med företag ett ständigt återkommande moment. Under första året består detta av besök, övningsexempel och gästföreläsningar. Under andra och tredje året kommer det in större utvecklingsprojekt i samverkan med företag. Sista delen av utbildningen är ett examensarbete som brukar göras ute på företagen.

Programmets kurser kan delas in i tre delar. Den första delen är grundläggande kurser där det ingår ingår matematik, fysik, ekonomi och projektledning. Den andra delen är allmänna maskintekniska grundkurser inom produktutveckling och produktionsutveckling. I den tredje delen ingår fördjupningskurser där du lär dig mer om hållbar energiteknik. En del av kurserna är projektbaserade där du får chansen att jobba tillsammans med företag och träna dig i att göra ingenjörsmässiga lösningar på verkliga problem.

Utbildningen ger dig därför breda baskunskaper i kombination med spetskompetens inom energiteknik.

Programmet ges vid LTUs campus i Skellefteå.  Den första delen av utbildningen bedrivs huvudsakligen som traditionell klassrumsundervisning. En del föreläsningar och lektioner i den senare delen av utbildningen kommer att ske från LTU:s huvudcampus i Luleå med distansteknik. På så sätt garanterar vi att du får tillgång till det absolut bästa ämneskunskapen LTU kan erbjuda.


Var kan jag jobba?

Energiområdet är på stark frammarsch i Sverige och världen vilket gör att en energiingenjör har en bred och växande arbetsmarknad. Exempel är utveckling och projektering av nya energilösningar, drift av energianläggningar, energieffektivisering etc.

Efterfrågan på energiingenjörer behandlas på många webbsidor, till exempel

www.svenskenergi.se/sv/ (se arbetsmarknadsanalys)


Vill du veta mer om utbildningens innehåll?
Olov Karlsson, olov.karlsson@ltu.se, 0910-58 57 05


Programtillfällen

Anmälningskod: LTU-88014
Sista ansökningsdag: 2012-04-16
Starttermin: Höst 2012
Studietakt: 100%
Studietid: Dagtid
Undervisningsform: Normal
Språk: Svenska
Ort: Skellefteå

 

Sidansvarig och kontakt: Kersti Bergkvist

Publicerad: 7 november 2013

Luleå tekniska universitet