Utlandsstudier

Studier utomlands är utvecklande såväl akademiskt som socialt. Förutom intressanta studier får du lära känna nya kulturer, nya vänner och det är en värdefull merit när du söker jobb. Luleå tekniska universitet (LTU) har utbytesavtal med många utländska universitet och högskolor.

Aktuella ansökningsomgångar hösten 2014:

1 december-  studier vid våra utomeuropeiska avtalsuniversitet under läsåret 2015/16

Internationella kontoret inbjuder till informationspass om utlandsstudier:
7 oktober, 14 oktober, 21 oktober, 28 oktober, 4 november, 11 november,
17 november samt 25 november, samtliga pass är mellan kl 12.00-12.45 i C844.

För att göra våra personliga möten mer informatiiva vill vi gärna att ni varit på någon av dessa informationspass innan ni bokar tid hos oss.
 

Missa inte årets "studera utomlandsdag, 7:e november mellan 09:30 till 13:30
i C-husets Ljusgård

Kom och låt dig inspireras av tidigare LTU-utbytesstudenter som berättar om deras utlandsvistelse, samt inresande utbytesstudenter som  representerar sina hemuniversitet och berättar om hur det är att vara student på våra partneruniversitet.

Representanter från Organisationerna Study Abroad och IBS, informerar om att studera som ”Free Mover” i Australien, USA, NZ och Europa. Arbetsförmedlingen Utland finns på plast för att informera om möjligheter till arbete i Europa och IAESTE presenterar sitt världsomspännande praktikprogram.

Föreläsningar från vår egen Tim Foster och LTU Alumnen Emelie Lundqvist som studerat på Island och idag arbetar på marknadssidan för Svenska Mästarna Northland Basket.

 Baguetter och Kaffe/Te utlovas till de första besökarna, International Office finns på plats och svarar på frågor hela dagen.”

Varmt Välkomna!

 

Program- Studera utomlands- 7 november 2014

[http://www.ltu.se /cms_fs/1.108680!/file/Int%20Day%20-14.doc]

Sidansvarig och kontakt: Annacarin Larsson

Publicerad: 2 september 2013

Uppdaterad: 28 oktober 2014

Luleå tekniska universitet