Centrum för Innovation och eHälsa

Välkommen till Centrum för Innovation och eHälsa (EIC), vi finns vid institutionen för hälsovetenskap vid Luleå tekniska universitet. Vi verkar för att finna nya vårdsmarta lösningar inom eHälsa, tillsammans med Norrbottens läns landsting och Luleå, Piteå och Boden kommuner i samarbete med Luleå tekniska universitet. Vi har en mission att hitta regionala samarbetspartners för våra innovativa lösningar och att få dessa att växa.

EIC skapar innovativa produkter, tjänster och processer som finns i en unik forskarmiljö som kombinerar hälsovetenskap, systemvetenskap och elektroteknik. Forskarmiljön har meriterat sig genom internationella forskningsprojekt och har industriell tillväxt och produkter som mål. Den är internationellt känd som ett kompetenscentrum inom områdena hälsovård och välbefinnande, där informations- och kommunikationsteknik (IKT) utnyttjas för att ge människor bästa möjliga vård i hemmet eller varhelst de måste befinna sig.

Det vi gör för att stödja innovativa idéer är att tillsätta resurser och till viss del även ekonomiska medel i samarbete med våra befintliga samarbetspartners. Idéer kan komma från forskare, innovatörer eller medarbetare inom vården och omsorgen. Vi stöttar även det regionala näringslivet inom ehälsa. På vår hemsidan kan du ta del av vår verksamhet och de projekt vi har bedrivit samt de projekt vi bedriver.

Har du en vårdsmart idé inom eHälsa tveka inte utan kontakta oss. Ring direkt till forsknings eller verksamhetsledaren på EIC eller sänd en kort beskrivning till info.eic@ltu.se