Lista

1-20 av 2236

Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIEKG
Var med och utforma morgondagens elenergisystem till långsiktiga och miljömässigt hållbara system. Nya metoder för produktion och distribution, satsningar på nya energikällor som vindkraft och solenergi samt utvecklingen av eldrivna fordon är stora utmaningar för elkraftingenjören.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKSKG
På skådespelarprogrammet vid Luleå tekniska universitet utbildas skådespelare för teater, tv, film och radio. Som student har du daglig kontakt med praktiskt teaterarbete genom det fysiska läget där Teaterhögskolan ligger direkt i anslutning till Norrbottensteatern.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKMDG
Mediedesignprogrammet erbjuder en gränsöverskridande och yrkesorienterad designutbildning på konstnärlig grund. Genom eget kreativt utövande, varvat med föreläsningar, samtal och litteratur, kommer du att utvecklas till en självständig, dynamisk och hållbar designer.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKDGG
Oavsett om du vill jobba med film eller spel matchar utbildningen i datorgrafik branschens tuffa kompetenskrav. Arbetsmarknaden är internationell och våra tidigare studenter har jobbat med filmer som till exempel Godzilla och Iron Man. Varje år möts studenter och rekryterare på vår mässa Gradshow.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKLTG
Utbildningen i ljudteknik ger dig mångsidiga baskunskaper men även grunder i vetenskapligt och konstnärligt arbete. Valbara fördjupningskurser och praktik är en viktig del av utbildningen. Utbildningen har högt anseende i branscherna för musik, radio, tv och spel.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKEKG
Vill du vara med och utveckla svenskt näringsliv är kandidatutbildningen i ekonomi något för dig. Luleå tekniska universitet har utbildat ekonomer i över 30 år och har ett erkänt gott rykte i branschen. För dig som vill finns också möjligheten att fortsätta din ekonomutbildning på avancerad nivå.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIDUG
Datorspelsutveckling är utbildningen för dig som älskar datorspel och vill arbeta i en spännande bransch. Här utbildas du till dataingenjör med expertis inom spelutveckling, men utbildningen förbereder dig även för jobb i andra delar av IT-sektorn.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIDAG
Ta en aktiv roll i systemutvecklingen som utgör grunden för informationssamhället – läs högskoleingenjör i datateknik på Luleå tekniska universitet. På utbildningen blandas klassisk ingenjörsvetenskap med ämneskurser som ger dig bred teknisk kompetens.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FVRSG
Distansutbildningen till röntgensjuksköterska passar dig som vill kombinera teknik och vård av människor. Utbildningen ger ett varierande och stimulerande arbete med vård av både friska och sjuka människor. I arbetet ingår att skapa trygghet och omvårdnad i en allt mer teknisk värld.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKDTG
Digital tjänsteutveckling har ett nära samarbete med näringslivet vilket ger dig erfarenhet av verkliga projekt och bygger ditt framtida nätverk. Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av design, teknik och ekonomi – du lär dig designa digitala tjänster för framtidens samhälle.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/LYFLG
Som förskollärare uppmuntrar du barns kreativitet. Du lär dig att utforska och utmana barns lärande. Förskollärarens uppgift är att förbereda barnen inför de viktiga skolåren. Utbildningen vid Luleå tekniska universitet är 3,5 år och profilerad mot naturvetenskap och teknik.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIETG
Det finns ett globalt intresse för energianvändning och hållbar energiteknik. Den här utbildningen ger dig breda baskunskaper och spetskompetens inom energiteknik. Som energiingenjör kan du arbeta med drift av energianläggningar, energieffektivisering och att utveckla nya energilösningar.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKHVG
Nya trender inom hälsa, kost och träning har skapat nya möjligheter för dig som vill jobba med hälsovägledning. Din uppgift blir att vägleda människor till medvetna, hälsofrämjande val. Under utbildningen genomför du ett hälsoprojekt som du har nytta av när det är dags att söka jobb.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TITDG
Lär dig designa framtidens produkter eller arbetsplatser och anpassa dem till människans förutsättningar och behov. Samspelet mellan människa och teknik, kopplingen till näringslivet och ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet sätter sin prägel på programmet.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKIEG
Affärsverksamhet över nationella gränser har blivit allt viktigare för svenska och utländska företag och myndigheter. Den här utbildningen passar dig som vill arbeta med ekonomi och marknadsföring kombinerat med kunskap i internationella frågor. Många studenter väljer att läsa utomlands en termin.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKJOG
Det här programmet ges inte längre. Hösten 2015 startar en ny journalistutbildning på Luleå tekniska universitet. Nya programmet Journalistik och medier har tre inriktningar - radio, tv och text.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKJMG
Under utbildningen fördjupar du dig i det nya medielandskapet. Radio, tv eller text blir ditt specialområde. Du arbetar med vetenskapliga teorier och mediernas verktyg. Teori och praktik samsas och du kan använda utrustning och studior dygnet runt. Du kan söka till utbildningen med antagningsprov.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKRVG
Rättsvetenskap beskrivs som läran om rättsreglerna och deras tillämpning. Rättsreglerna har två funktioner. Den ena är att lösa konflikter i enskilda fall, den andra är att styra samhällsutvecklingen i önskad riktning, till exempel motverka brott eller främja en hållbar utveckling av naturresurser.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIUTG
Effektiv drift och underhåll är mycket viktig för att komplexa tekniksystem ska fungera. Vår treåriga distansutbildning är utformad i nära samarbete med industrin för att tillgodose behovet av specialister. Som expert hjälper du till att öka produktion, kvalitet och konkurrenskraft i företaget.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIATG
Materialteknik och metallurgi är idag en expansiv bransch. Utbildningen har en lång tradition och ger dig breda kunskaper. Efter examen har du behörighet till fördjupande studier på masternivå vid Luleå tekniska universitet.

Sidansvarig och kontakt: Mattias Pantzare

Publicerad: 4 oktober 2014