Lista

1-20 av 2169

Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIEKG
Var med och utforma morgondagens elenergisystem till långsiktiga och miljömässigt hållbara system. Nya metoder för produktion och distribution, satsningar på nya energikällor som vindkraft och solenergi, samt utvecklingen av eldrivna fordon är stora utmaningar för elkraftingenjören.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKSKG
Vid skådespelarprogrammet vid Luleå tekniska universitet utbildas skådespelare för teater, tv, film och radio. Som student har du daglig kontakt med praktiskt teaterarbete genom det fysiska läget där Teaterhögskolan ligger direkt i anslutning till Norrbottensteatern.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKGDG
Grafisk design är en utbildning där det kreativa skapandet står i fokus. Du arbetar med typografi, bild och språk – både analogt och digitalt. Genom teori, praktik och egen reflektion utforskar du, och lär dig, hur framgångsrik interaktion och kommunikation uppnås.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKMDG
Mediedesignprogrammet erbjuder en gränsöverskridande och yrkesorienterad designutbildning på konstnärlig grund. Genom eget kreativt utövande, varvat med föreläsningar, samtal och litteratur, kommer du att utvecklas till en självständig, dynamisk och hållbar designer.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/KKDGG
Oavsett om du vill jobba med film eller spel matchar utbildningen i datorgrafik branschens tuffa kompetenskrav. Arbetsmarknaden är internationell och våra tidigare studenter har jobbat med filmer som till exempel Godzilla och Iron Man. Varje år möts studenter och rekryterare på vår mässa Gradshow.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKLTG
Utbildningen ger dig breda kunskaper, samtidigt som du lär dig grunder i vetenskapligt och konstnärligt arbete. Fördjupningskurser och praktik utvecklar dina kunskaper i en professionell riktning. Utbildningen samarbetar med ljudbranschen där den har högt anseende inom musik, radio, tv och spel.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKEKG
Breda kunskaper inom företagsekonomi och nationalekonomi ger dig många möjligheter på arbetsmarknaden. Du kan jobba inom de flesta branscher och vara med och forma framtidens näringsliv, till exempel som affärsutvecklare. Vi har utbildat ekonomer i över 30 år och har ett erkänt gott rykte.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIDUG
Datorspelsutveckling är utbildningen för dig som gillar matematik och programmering och vill arbeta i den spännande datorspelsbranschen. Här utbildas du till dataingenjör med expertis inom spelutveckling, men utbildningen förbereder dig även för jobb i andra delar av IT-sektorn.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIDAG
Ta en aktiv roll i systemutvecklingen som utgör grunden för informationssamhället – läs högskoleingenjör i datateknik. På utbildningen blandas klassisk ingenjörsvetenskap med ämneskurser som ger dig bred teknisk kompetens.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FVRSG
Distansutbildningen till röntgensjuksköterska passar dig som vill kombinera teknik, vård och mänskliga möten. Utbildningen ger ett varierande och stimulerande arbete med både friska och sjuka människor. I ditt arbete är det viktigt att skapa trygghet och ge omvårdnad i en allt mer teknisk värld.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKDTG
Digital tjänsteutveckling har ett nära samarbete med näringslivet vilket ger dig erfarenhet av verkliga projekt och bygger ditt framtida nätverk. Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av design, teknik och ekonomi – du lär dig designa digitala tjänster för framtidens samhälle.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/LYFLG
Som förskollärare uppmuntrar du barns kreativitet. Du lär dig att utforska och utmana barns lärande. Förskollärarens uppgift är att förbereda barnen inför de viktiga skolåren. Utbildningen vid Luleå tekniska universitet är 3,5 år och profilerad mot naturvetenskap och teknik.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIETG
Det finns ett globalt intresse för energianvändning och hållbar energiteknik. Den här utbildningen ger dig breda baskunskaper och spetskompetens inom energiteknik. Som energiingenjör kan du arbeta med drift av energianläggningar, energieffektivisering och att utveckla nya energilösningar.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKHVG
Vill du arbeta med att främja människors hälsa inom till exempel kost och fysisk aktivitet, så är hälsovägledning, kandidat hälsopromotion en utbildning för dig. Som hälsovägledare har du en bred kunskap inom hälsa vilket gör att du kan vägleda människor till medvetna och hälsofrämjande val.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TITDG
Var med och designa tekniska produkter och system för framtidens användare. I en föränderlig värld som blir allt mer interaktiv och digital, skapas en stor efterfrågan på designingenjörer som kan utveckla hållbara lösningar med utgångspunkt i människans behov och förutsättningar.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKIEG
Affärsverksamhet över landsgränser blir allt viktigare för svenska och utländska företag och myndigheter. Därför är breda kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och internationella frågor eftertraktade på arbetsmarknaden. Undervisningen ges delvis på engelska och du kan studera en termin utomlands.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKJMG
Under utbildningen fördjupar du dig i det nya medielandskapet. Radio, tv eller text blir ditt specialområde. Du arbetar med vetenskapliga teorier och mediernas verktyg. Teori och praktik varvas och du kan använda utrustning och studior dygnet runt. Du kan söka till utbildningen med antagningsprov.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/FKRVG
Rättsvetenskap beskrivs som läran om rättsreglerna och deras tillämpning. Rättsreglerna har två funktioner. Den ena är att lösa konflikter i enskilda fall, den andra är att styra samhällsutvecklingen i önskad riktning, till exempel motverka brott eller främja en hållbar utveckling av naturresurser.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIUTG
Effektiv drift och underhåll är mycket viktig för att komplexa tekniksystem ska fungera. Vår treåriga distansutbildning är utformad i nära samarbete med industrin för att tillgodose behovet av specialister. Som expert hjälper du till att öka produktion, kvalitet och konkurrenskraft i företaget.
Program på grundnivå: http://www.ltu.se/edu/program/TIATG
Materialteknik och metallurgi är idag en expansiv bransch. Utbildningen har en lång tradition och ger dig breda kunskaper. Hela programmet är förlagt till anrika Bergsskolan i Filipstad. Efter examen har du behörighet till fördjupande studier på masternivå vid Luleå tekniska universitet.

Sidansvarig och kontakt: Mattias Pantzare

Publicerad: 4 oktober 2014

 

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

 

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Orgnr: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2016