Bild; LTU fick examenstillstånd för ämneslärarutbildining
LTU fick examenstillstånd för ämneslärarutbildning

LTU fick nytt tillstånd från Högskoleverket

Luleå tekniska universitet fick även examenstillstånd för ämneslärarutbildningen årskurs 7-9 i ämnena svenska, fysik och teknik. Idag kom Högskoleverket med sitt sista beslut före sommaren om de examenstillstånd som prövats av verket i en förnyad omgång

- Jag är förstås glad och kan bara konstatera att vi nu har en komplett lärarutbildning vid Luleå tekniska universitet och kan förse regionen med den kompetensförsörjning som efterfrågas när många lärare går i pension, säger Johan Sterte rektor vid Luleå tekniska universitet.

Högskoleverkets beslut innebär för Luleå tekniska universitet att rekrytering till de aktuella utbildningarna kommer att ske först till nästa höst. I den första prövningen av utbildningarna, som LTU fått komplettera i en andra omgång, väntades beslut
först i oktober. Med tanke på det valde universitetet att avvakta med att annonsera utbildningarna till årets hösttermin.

- Det positiva med det är att det finns gott om tid att förbereda nya studenter inför studiestarten nästa höst, säger Johan Sterte.

Sidansvarig och kontakt: Presskontakt

Publicerad: 21 juni 2011