Institutionen för konst, kommunikation och lärande

Institutionen för konst, kommunikation och lärande är en akademisk mötesplats som innefattar både Musikhögskolan och Teaterhögskolan. Här sammanflätas konstnärliga och vetenskapliga perspektiv på kunskap och lärande.

Vi har utbildningar inom medier, upplevelseproduktion, lärarutbildningar, musik, teater och dans. Forskning och konstnärligt utvecklingsarbete är en viktig del av vår verksamhet och vid institutionen finns ett stort antal professorer och lektorer som arbetar med forskning och undervisning.

Institutionen har ca 250 anställda, omfattar sju forskningsämnen och består av tre avdelningar med verksamhet på tre campusorter.

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden.
Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet.
Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 700 anställda och 16 000 studenter.

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Orgnr: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2015