Nästa år hålls tävlingen för skid- och snowboardtricks direkt på Campus på LTU. Foto Johan Palmqvist.

Big Jump på LTU Campus

Till vintersäsongen 2013/14 kommer den att finnas på plats, mitt på campus på Luleå tekniska universitet - en Big Jump som är en snöramp för skid- och snowboardtricks.

-Nu är det äntligen klart ! Vi blir det första universitetet i Sverige som kommer att ha en egen Big Jump mitt i universitetsområdet- hela vintersäsongen, säger Kristofer Sellberg, student i rymdteknik inriktning flygteknik och arrangör av tävlingen Spring Session, för Stil Alpina, vid LTU.

I årets upplaga av Spring Session på LTU bjöds det  på spänannde och våghalsig show i Måttsundsbacken, bara 20 minuters bussresa från Campus på LTU.  Ett tjugotal snowboard- och skidåkare deltog i årets Spring-Session; en tävling som går ut på att göra snygga och stilfulla trick i Måttsundsbackens Big Jump.

I samband med tävlingen avslöjades – en stor alpin studentnyhet för Campus i Luleå, som glädjer många aktiva alpina studenter på LTU.

-Nu  får in snowboardåkning och skidåkning mitt på universitetet, så har man en paus mellan föreläsningar, kan man dra på sig skidorna eller brädan och ta några hopp. Jättekul att kommunen vill satsa på oss så att vi når ut till en riktigt stor publik. Så nästa år hålls Spring-Session tävlingen, mitt på Campus i Luleå, säger Kristofer Sellberg.

Vinnare av tävlingen i Måttsundsbacken, var Daniel Nyberg. På andra plats kom Jesper Vestman och på tredje plats Kristoffer Hendler.

Lyssna på Kristofer Sellberg om Big Jump i SR P4

[http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=3851881&t=750]