Jiayuan_Wei
Jiayuan Wei, doktorand vid Luleå tekniska universitet, vann tävlingen för bästa treminuterspresentation på MWP. Källa: Marcus Wallenbergpriset, www.mwp.org . Fotograf: Johan Gunséus. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Vann tävling för bästa presentation på the Marcus Wallenberg Prize

Publicerad: 21 december 2018

Jiayuan Wei, doktorand i trä- och bionanokompositer vid Luleå tekniska universitet, vann tävlingen för bästa treminuterspresentation på eventet Marcus Wallenbergpriset.

Segerreceptet byggde på att Jiayuan Wei förklarade sin forskning om elektroder gjorda av lignin genom att likna detta vid litiumjonbatterier som används i telefoner och datorer.

– Både superkapacitorer och litiumjonbatterier är energilagringsenheter. Genom att koppla detta till min forskning så trycker jag inte bort publiken från sin komfortzon, kommenterar Jiayuan Wei i en nyhet på hemsidan för Marcus Wallenbergpriset.

30 doktorander från fem länder var med i tävlingen och förutom äran vann Jiayuan Wei ett pris på 5000 kr.