Hoppa till innehållet
Cybernode
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Cybernode

Publicerad: 23 november 2020

Centrum för säkerhet i samhälle och kritiska infrastrukturer (CiSS) samverkar med det nyligen startade Cybernode: Den svenska forsknings- och innovationsnoden för cybersäkerhet.

Den nationella noden har initierats av VINNOVA och RISE för att stötta utvecklingen inom näringsliv och offentlig sektor med särskilt fokus på att accelerera svensk innovation och forskning inom cybersäkerhet.

Forskaren Martin Lundgren vid Informationssystem och aktiv i CISS kommer att fungera om kontaktperson.

Sverige ligger högt i världsrankningen när det gäller digitalisering, och genom detta initiativ från VINNOVA och RISE hoppas man kunna stärka Sveriges position när det kommer till cybersäkerhet. Noden samlar och stärka svensk cybersäkerhetskompetens för forskning och innovation. På längre sikt syftar noden till att stärka svensk konkurrenskraft på en krävande internationell cybersäkerhetsmarknad, vilket är en nödvändighet för en stark svensk framtida industrinäring och export inom cybersäkerhet.

Styrgruppen består av representanter från MSB, DIGG, Teknikföretagen, SOFF, Combient, Ericsson, Mobile Heights, akademinätverket SWITS, Simovits Consulting och RISE. I referensgruppen finns bl.a. Sweden ICT, Högskolan i Skövde, Swedsoft och SACS.

Martin Bergling, koordinatornför Cybernode lyfter fram en verksamhet inom CISS som både sker lokalt, regionalt men även gränsöverskridande samarbetet som sker i projekt som en styrka och potentiell möjlighet till vidare samarbeten.

Forskaren Martin Lundgren vid Informationssystem och aktiv i CISS kommer att fungera om kontaktperson.

Kontaktperson

Martin Lundgren

Martin Lundgren,

Telefon: 0920-493990
Organisation: Informationssystem