SKF-LTU University Technology Center

SKF-LTU University Technology Center i avancerad tillståndsövervakning arbetar med att utveckla morgondagens teknologi för övervakning av maskiner med så kallade smarta lager. Ett smart lager kan beskrivas som en lagerenhet med inbyggda sensorer för tillståndsövervakning, teknologi för att själv generera den elektriska energi som krävs för att driva sensorer samt utrustning för att trådlöst kunna överföra data till andra lager och nätverk.

SKF–LTU University Technology Centre (UTC) vid Luleå tekniska universitet är världens femte SKF UTC, en exklusiv grupp som bland andra University of Cambridge tillhör. Den multinationella industriföretaget SKF siktar på revolutionerande forskningsresultat med det nya forskningssamarbetet mellan SKF och LTU.

Sidansvarig och kontakt: Ted Karlsson

Publicerad: 24 januari 2014

Uppdaterad: 2 juli 2014

Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 800 anställda och 15 000 studenter.

Luleå tekniska universitet • 971 87 Luleå • Orgnr: 202100-2841 • Telefon: 0920 49 10 00 • Fax: 0920 49 13 99 • Studenttorget: 0920-49 20 00
E-post allmänna ärendenFrågor om studier • Om webbplatsen  • © Luleå tekniska universitet 2016