SKF-LTU University Technology Center

SKF-LTU University Technology Center i avancerad tillståndsövervakning arbetar med att utveckla morgondagens teknologi för övervakning av maskiner med så kallade smarta lager. Ett smart lager kan beskrivas som en lagerenhet med inbyggda sensorer för tillståndsövervakning, teknologi för att själv generera den elektriska energi som krävs för att driva sensorer samt utrustning för att trådlöst kunna överföra data till andra lager och nätverk.

SKF–LTU University Technology Centre (UTC) vid Luleå tekniska universitet är världens femte SKF UTC, en exklusiv grupp som bland andra University of Cambridge tillhör. Den multinationella industriföretaget SKF siktar på revolutionerande forskningsresultat med det nya forskningssamarbetet mellan SKF och LTU.