Hoppa till innehållet

Nyheter från CDT
SID
Kom och delta på våra webinar under Sweden Innovation Days!

Det globala eventet sker digitalt den 21-23 mars och riktar full uppmärksamhet på hur vi kan möjliggöra innovation som har en betydande inverkan på samhälle, miljö och ekonomi.

Vätgasbil
Går före i kampen för en hållbar värld

Sällan har väl den framtida energiförsörjningen varit så aktuell som den här vintern. Hur ska vi klara strömförsörjningen och vad ska vi göra för att ställa om för ett hållbart framtida samhälle, det är frågan många ställer sig. Swedish Proving Ground Association (SPGA) går före i kampen mot en hållbarare värld genom att, med testanläggningarna som värd, belysa möjligheter med energilagring, batterier, vätgas, med mera. Arbetet sker inom ramen för TRE-m projektet, finansierat via EU:s regionala fond och den 11 januari bjöd föreningen in till dialog och demonstration med några av de viktigaste spelarna när det gäller den framtida kompetensen i dessa frågor.

trem
Eltraktorexpedition med turnerande gula maskiner

En turné med en elektrisk hjullastare har genomförts av projektet TRE-m på Luleå tekniska universitet, där biltestanläggningarna står demo-värd med syftet att representanter från näringslivet och testkommunerna skall få en första chans att se och provköra.

fullt
Samhällsmaster för mobiltäckning - en livsviktig fråga

Mobiltäckningens betydelse för räddningsinsatser i glesbygd är en viktig fråga. En bättre täckning i extrem glesbygd kan betyda skillnaden mellan liv och död i händelse av en nödsituation.

GCP
Lyckad Gender Contact Point-dag

Under en halvdag samlades företag, forskare och andra aktörer för att inspireras på den årliga Gender Contact Point-dagen. Årets tema var "jämställdhetskultur som konkurrensfördel".