Hoppa till innehållet
DemoNorth5G
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

5G visades under Demo North konferensen

Publicerad: 28 februari 2020

Den 28 februari visade projektet Wireless Innovation Arena upp 5G i Norra Hamn, Luleå.

I strålande solsken med -15C grader visades 5G på isen i Norra Hamn Luleå i samband med Demo North konferensen. Tillsammans med Ericsson Research visade och berättade Wireless Innovation Arena-projektet om vilka möjligheter 5G ger och gav besökarna tillfälle att få svar på sina frågor.

Mycket populärt var att själva få prova att köra den radiostyrda 5G bilen på isbanan!


Om Wireless Innovation Arena
Projektet fokuserar på branschen för trådlös kommunikation i Övre Norrland där parter tillsammans med användare skapar innovativa tjänster baserad på ny teknik.Tillsammans med akademi, institut, storföretag, offentlig sektor och slutanvändare, utveckla vi kompetens och konkurrenskraftiga produkter och tjänster. Främst sker detta inom området för trådlös kommunikation, specifikt 5G som är en viktig möjliggörare för att sakernas internet ska nå sin fulla potential. Målgruppen omfattar både små och medelstora företag som redan är aktiva inom området för trådlös kommunikation och nytillkomna SMF som vill bredda sitt utbud av produkter och tjänster. Projektet löper mellan 2019-2021 och finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten och Luleå kommun.
www.wirelessinnovationarena.se


Om Demo North
Målet med Demo North är att samla ledare i olika branscher för att visa hur man kan hitta storskaliga lösningar på de globala energiutmaningarna som vi alla står inför. Den tid det tar att gå från teknologiska genombrott till kommersialisering är fortfarande alltför lång för att konfrontera de problem vi nu står inför. Demo North försöker förkorta den tidsramen genom att förena branschledare med testanläggningarna och den tekniska kapaciteten i svenska arktis.
https://www.demonorth.com/