Hoppa till innehållet
CBD2
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Cloudberry Day

Publicerad: 13 maj 2019

Den 10 maj ägde ett informationsmöte om forskningscentret Cloudberry Datacenters rum på Luleå tekniska universitet. Under mötet presenterades forskningscentret som helhet samt dess olika delprojekt.

Det övergripande målet med Cloudberry Datacenters är att generera forskningsresultat och kunskap som bidrar till att effektivisera energianvändningen i datacenter, minska de globala koldioxidutsläppen och bidra till ett effektivare energisystem som helhet samt att bli ett nav för forskning, utveckling, kunskap och implementering inom datacenterområdet.

Under evenemanget presenterade de 12 delprojekten som täcker allt från energisystem och programvara till forskning kring byggnader, kylning och återvinning av energi.

- Nu när alla delprojekt är igång är det väldigt intressant att höra alla presentera sitt arbete och vad som händer och hur långt de har kommit. Vi är väldigt nöjda med arbetet hittills, säger Karl Andersson, biträdande professor i distribuerade datorsystem vid Luleå tekniska universitet och projektledare för Cloudberry Datacenters.   

Under evenemanget fick externa gäster samt interna deltagare från Luleå tekniska universitet och RISE chansen att nätverka med varandra och diskutera frågor som hur ett datacenter kan byggas annorlunda för att minska energiförbrukningen och vilken typ av programarkitektur som behövs för att öka energieffektiviteten.

Läs mer om Cloudberry Datacenters här: https://www.cloudberry-datacenters.com/