Hoppa till innehållet
Bjrön Backe
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

En intervju med CDTs nya projektledare Björn Backe

Publicerad: 24 mars 2020

CDT är mycket glada att ha en ny projektledare i vårt team!

Berätta lite om din bakgrund?
Jag har en magisterexamen i maskinteknik och en doktorsexamen i datorstödd konstruktion från Luleå tekniska universitet. Innan jag sökte jobbet här på CDT arbetade jag som konsult inom projektledning och mekanisk design på Sigma Industry East North AB.

Du kommer att kombinera din position som projektledare på CDT med en position på Process IT Innovations. Vad ska du göra där?
Både på CDT och på Process IT Innovations kommer jag att arbeta som projektledare och stödja pågående projekt.

Vad fick dig att söka dig till CDT? Vad ser du fram emot att arbeta med?
Jag ansökte om tjänsten på CDT på grund av mitt intresse för AI och dataanalys i allmänhet. Det är ett nytt område för mig, jag tycker om att arbeta i forsknings- och innovationsmiljöer och ser fram emot utmaningen.

Vilka projekt kommer du att arbeta i och vad kommer du att göra mer specifikt?
På CDT kommer jag att arbeta i projektet Applied AI DIH North där jag kommer att vara involverad i att implementera efterfrågningsstyrda AI-innovationspiloter. På Process IT Innovation kommer projektledning i Digi Process och Midih att vara en del av mina uppdrag.

Vi har hört att du är styrelseordförande i Luleå Salsa Club. Berätta mer om det.
Det stämmer! Jag har dansat salsa i ungefär 12 år. Jag och några salsavänner grundade föreningen för nästan 3 år sedan och nu är vi cirka 50 medlemmar. Vi startade föreningen eftersom det fanns en brist på sociala dansevenemang i Luleå. Vi har nu dansevent regelbundet i kulturcentrum Ebeneser i stan.

Tycker du om att göra något mer på din fritid? 
Jag gillar träning och driver en utomhusgymanläggning, Strandfysiken Luleå, tillsammans med min partner. Jag har också ett förflutna som mekaniker och tycker om att meka med bilar och motorcyklar.


Tack, Björn. CDT är mycket glad över att ha dig med oss och välkomnar dig till vårt team!