Hoppa till innehållet
CDT

Innovation och distansutbildningar på Telia-event

Publicerad: 26 mars 2020

Luleå tekniska universitet har inför 12 000 åhörare deltagit i Telias nationella kund- och partnerevent Connect to Business.

Vid Telias nationella kund- och partnerevent Connect to Business medverkade Luleå tekniska universitet med ett inslag om innovation, 5G och om hur universitetet snabbt ställt om sin verksamhet till distansutbildning. På grund av covid-19 sändes eventet digialt och enligt uppgift ska 12 000 personer ha tagit del av evenemanget.

Centrum för distansöverbryggande teknik, CDT, vid Luleå tekniska universitet har arbetat med just e-mötesteknik i över 20 år. Ett exempel är företaget Marratech som knoppades av från CDT och sedan uppgick i Google efter ett förvärv.

– När möjligheten kom att medverka digitalt vid Telias nationella kund- och partnerevent Connect to Business var det självklart att tacka ja, berättar Karl Andersson, biträdande professor och verksamhetsledare vid Centrum för distansöverbryggande teknik 

– För oss var det ett utmärkt tillfälle för att berätta om vår samverkansmodell och hur vi arbetar med forskning och innovation i vardagen. Och med hänsyn till den omställning vi gör just nu, när undervisning och examination genomförs helt digitalt, var det extra skoj att medverka på detta sätt, säger Karl Andersson.