Hoppa till innehållet
Annika Svensson
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

En intervju med CDTs nya medarbetare Annika Svensson

Publicerad: 26 juni 2020

CDT är mycket glad över att ha ännu en ny medarbetare, Annika Svensson, i vårt team!

Berätta lite om din bakgrund
Jag har en civilingenjörsexamen i industriell ekonomi från LTU och har under många år arbetat i ledande roller inom affärsutveckling, företagsledning, produktutveckling och försäljning, både inom Sverige och internationellt. Med drygt 25 års yrkeserfarenhet inom främst IT- och telekomsektorn har jag hunnit med att arbeta i både produktägande bolag och företag i konsultbranschen.


Vilka projekt kommer du att arbeta i och vad kommer du att göra mer specifikt?
Jag arbetar som projektledare för Datacenter Innovation Region projekten där jag, utöver projektledningsuppgifter, ansvarar för projektverksamheten och arbetet med våra samarbetsföretag i Västerbotten. Jag ansvarar också för arbetet med och dokumentationen av det regionala innovationsekosystem för datacenterindustrin i övre Norrland som tas fram inom Datacenter Innovation Region.

Jag kommer även att arbeta i projektet 5G för vård och omsorg i övre Norrland. Initialt kommer jag att jobba med etableringen av den testmiljö för 5G som byggs upp i Storuman och längre fram med de företag som vill samarbeta med projektet och nyttja testmiljön. Med min bakgrund inom telefoni och mobilsystem där jag jobbat med 2G och 3G känns det stimulerande att nu få möjlighet att jobba med 5G.


Du bor i Vindeln och kommer att arbeta mycket med företag i Västerbotten såsom i Lycksele, Norsjö, Storuman och Umeå. Berätta mer om det.
Jag bor med min familj i byn Hjuken i Vindelns kommun. Det är vackert att bo vid Vindelälven och jag har alltid upplevt det som en fördel att få bo i makens släktgård som byggdes under första halvan av 1800-talet. I det arbete jag gör för CDT är det också en geografisk fördel då jag kan ta mig till de flesta huvudorter i Västerbottenskommuner inom två timmar. Datacenter Innovation Region och LTU Business har också ett kontor i Lycksele, vilket är en naturlig mötesplats för kontakter med både privat och offentlig sektor i hela länet.


Vi har hört att du är aktiv inom skidsporten och orientering. 
Hela familjen började med orientering för cirka 6 år sen. Eftersom båda mina söner också tränar och tävlar i längdskidor, så föll det sig naturligt att de skulle testa skidorientering. Jag är familjens materialförvaltare och har huvudansvaret för vallandet.


Du var med och arrangerade SM, Junior-VM, ungdoms-EM och världscupen i skidorientering i Vindeln. Berätta mer om det!
Jag är en riktig föreningsmänniska och ansvarar för längdverksamheten i vår förening, Vindelns IF, och har också varit aktiv i längdkommittén i Västerbottens Skidförbund.

Vår lilla orienteringsklubb, SK Björnen, där jag var ordförande till för några veckor sen, fick möjlighet att samtidigt medarrangera SM, Junior-VM, ungdoms-EM och världscupen i skidorientering i skidorientering i februari 2020. Det var kul att vi som liten förening blev tillfrågade om att genomföra arrangemanget tillsammans med Umeå OK som är en av norra Sveriges största orienteringsklubbar.

Vi byggde upp en vallaby med tält i 20-gradig kyla och serverade mat och fika till de aktiva, vallateam och lagledningar samt publik under fyra tävlingsdagar då cirka 500 starter genomfördes. Vi hade fantastiskt hjälp av frivilliga i föreningen och bland allmänheten. Sen var det förstås häftigt att svenska och internationella eliten liksom blivande världsstjärnor kom till lilla Vindeln.