Hoppa till innehållet
JUWEL_RANA_LTU_SATIN

Live-demo för SATIN på Konferens

Publicerad: 17 juni 2013

Doktoranden Juwel Rana utvecklade en app live med hjälp av SATIN-verktyget på World Wide Web Conference 2013 i Rio De Janeiro. Experimentet rönte uppmärksamhet bland många av deltagarna som frågade om kommersiella tillämpningar av SATIN-produkter.

Jan-Olov Johansson, projektledare för SATIN kommenterar:

– Jag visste att Juwel gjorde en presentation, men jag hade ingen aning om att det skulle bli ett live-demo, där han ansluter till vår portal från över halva jordklotet. Jag är glad att det fungerade, det visar att SATIN fungerar som ett verktyg för on-the-fly applikationsutveckling baserad på den nya och kommande webbtekniken som snart blir standard.

Juwel Rana är doktorand i distribuerade datorsystem och var i Rio de Janeiro och presenterade en workshopartikel på World Wide Web Conference 2013. Juwels artikel "End-User Creation of Social Apps by Utilizing Web-based Social Components and Visual App Composition" beskriver hur sociala applikationer kan skapas med hjälp av visuella kompositionsverktyg som SATIN-editorn.

– Juwels forskning om sociala nätverk är av stort intresse för många och kan användas i många miljöer som t.ex. i SATIN-editorn. Hans doktorandstudier har sponsrats av Ericsson Research och har förutom vetenskapliga publikationer resulterat i två patent. Vi tror att SATIN-projektet kan vara grunden för en spin-off från LTU, eventuellt tillsammans med Umeå universitet och små och medelstora företag i regionen, säger handledaren till Juwel Rana, docent Kåre Synnes.

Juwel planerar att försvara sin avhandling i slutet av september. SATIN är tillgänglig för allmänheten via webbportalen www.satinportal.se.