Hoppa till innehållet
Ida Lindh
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny styrelsemedlem

Publicerad: 17 maj 2021

CDT välkomnar Ida Lindh som ny styrelsemedlem.

Ida Lindh jobbar på Skellefteå kommun. Hon har tidigare varit kommunfullmäktig för Liberalerna, ledamot av kommunstyrelsen samt vice ordförande i det kommunala flygplatsbolaget Skellefteå airport. 

Hej Ida! Välkommen till CDT! Kan du berätta lite om dig själv?
Ja, jag jobbar på Skellefteå kommun, som strategiskt ansvarig för Campus och framförallt med frågor som rör högre utbildning och forskning. Innan jag började på kommunen 2017, då som ansvarig för innovationsstödsystemet, har jag i stort sätt alltid jobbat med näringslivsutveckling och innovation på olika sätt. Jag har också disputerat i entreprenörskap och innovation via Luleå Tekniska Universitet.

Varför accepterade du rollen som Styrelsemedlem i CDT?
Jag tycker att CDT är en spännande centrumbildning och jag trivs själv väldigt bra i mötet mellan akademi och näringsliv, forskning och innovation. Jag gillar också att det är ett starkt fokus på att resultaten av projekten verkligen leder vidare till fler avknoppningar, innovationer, metoder och processer.

Vilken expertis kan du bidra med i CDTs styrelse?
Svårt att säga eftersom jag ännu inte träffat de övriga i styrelsen. Men jag hoppas att jag kan bidra med förståelse för både näringsliv, offentlig sektor och akademin, samt för innovationsprocesser.

Hur ser du på CDTs framtid? Är det något speciellt område som du anser är viktigt att arbete med eller något som just du är speciellt engagerad kring?
En av styrkorna med CDT är just att det är väldigt företagsnära och att man driver projekt i områden som har en stor relevans för näringslivet. Det händer oerhört mycket i området just nu så jag tror att det som bådar gott för CDTs framtid är just den lyhördheten, och snabb omsättning av forskning till faktisk tillämpning.