iuc norrbotten

Datacenter – Affärsmöjligheter för regionala företag?

Publicerad: 13 oktober 2014

Vår region jobbar hårt för att skapa förutsättningar för att nya datacenter etableras här. Det är sannolikt att flera ytterligare datacenterföretag beslutar sig för att vår region erbjuder den kostnadseffektivaste, och ur miljösynpunkt bästa, platsen för deras datacenter.

Du som idag, eller på sikt, vill erbjuda ditt företags tjänster till kunder som arbetar med etablering eller drift av datacenter har nu en möjlighet att lära dig mer om de möjligheter som finns.

Den 16 oktober anordnas ett event vars syfte är att öka förståelsen för vad som behöver göras för att stärka konkurrensförmågan hos våra regionala företag, samt samla konkreta idéer till hur regionala företag kan komplettera de stora existerande underleverantörerna videtablering och drift av datacenter.

Lyssna till erfarna företrädare för datacenterindustrin och dess leverantörer, och delta i diskussionen om hur vi kan skapa affärsmöjligheter för vår regions företag – både inom och utanför vår region.

Eftersom denna bransch är högst internationell, så hålls delar av presentationerna och diskussionerna på engelska.

Anders Granberg är huvudmoderator för detta event.

Detta event ordnas i samverkan mellan IUC Norrbotten, InternetBay, Piteå Kommun, Luleå Näringsliv, Luleå Tekniska Universitet, Vattenfall, Bodens Kommun samt The Node Pole.

OBS! Vi byter lokal till Lilla Salen i Kulturens Hus.

 Du anmäler dig här och anmälan sker senaste den 9 oktober.