compeit

Prova framtidens mediaupplevelse på Internet

Publicerad: 6 oktober 2014

Det europeiska COMPEIT-projektet släpper denna vecka prova-på-appar för bland annat videomöten där deltagarna mixas in mot en gemensam bakgrund (s.k. green-screen)! Projektet som leds av CDT förbättrar känslan av närvaro vid emöten och gemensam konsumtion av media på Internet - direkt i webbläsaren och gärna på flera skärmar.

COMPEIT-projektet är ett samarbete mellan 7 akademiska och industriella parter inom ICT Labs. I Sverige deltar Luleå tekniska universitet, Kungliga tekniska högskolan och Ericsson AB. Projektet deltar i en större samverkan för att göra mediaupplevelser på Internet bättre, till exempel kommer man enklare att kunna se varandra i ögonen vid videomöten, se på video tillsammans och annat trevligt. Man kommer att enkelt kunna flytta det man gör mellan datorn och mobilen. Fjärrkontroller kan användas för att automatiskt styra belysning och annat, även hos andra - om man vill och får.

Efter ett års arbete kommer nu de första resultaten, en möjlighet att prova på bland annat videomöten där flera personer klipps in mot en gemensam bakgrund. Det går också att prova på spel och annat där man enkelt kopplar in mobiler till ett spel på skärmen (t.ex. kortspel med hjälp av mobilerna och datorskärmen som "bord"). Projektet önskar få in synpunkter på hur dessa framtidsmöjligheter borde fungera, via sitt Experience Lab.

Länk till projektet: www.compeit.eu
Prova på: COMPEIT Experience Lab http://experience.compeit.eu

För mer information, kontakta:
Bengtsson, Johan - Projektledare