Hoppa till innehållet
5G möte Skellefteå
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Engagerade företag på 5G workshop i Skellefteå

Publicerad: 25 november 2019

Fredagen den 22 november genomfördes 5G workshop nummer två i Skellefteå.

Arne Gylling berätta om projektet Wireless Innovation Arena, 5G testbädden och de senaste uppdateringarna rörande 5G miljön och tekniken och välkomnade företag att genomföra tester och experiment. Därefter berättade Ericsson om 5G uppkopplade bilar och de test som gjorts i 5G miljön där studenter från Luleå tekniska universitet utvecklat en RC-bil med 5G-kapacitet vid Ericsson Research i Luleå. Det fanns även tid för deltagande företag att pitcha case idéer, workshopa och nätverka.

Testmiljön är till för företag som vill utveckla och/eller använda 5G. Projektet kan bidra med stöd, rådgivning och validering vid framtagning av nya erbjudanden. Det kan också bidra till  forskningssamverkan och samarbeten mellan LTU och forskningsinstitutet RISE. För de företag som är intresserade av att testa miljön så är de välkomna att kontaktar projektet via hemsidan www.wirelessinnovationarena.se.

 

Om WireIess Innovation Arena projektet
I februari 2019 skickades projektansökan in och efter att projektet antagits så invigdes miljön i början av juni och nu har företag börjat använda och testa 5G miljön. Totalt har fyra 5G workshops genomförts i Luleå och i Skellefteå. Framöver, antagligen i januari 2020, kommer en inomhusmiljö för 5G att öppnas.

Wireless Innovation Arena syftar till att skapa gynnsamma förutsättningar för små och medelstora företag i Övre Norrland. Tillsammans med akademi, institut, storföretag, offentlig sektor och slutanvändare, kommer vi att utveckla kompetens och konkurrenskraftiga produkter och tjänster. En viktig del i projektet är den 5G-testmiljö, "5G Innovation Hub North", på Luleå tekniska universitet som finns i samverkan med Telia. Där kan företag enkelt utföra olika typer av tester och experiment för att validera nya produkter och tjänster.