Hoppa till innehållet
5G inom vård & omsorg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

5G för vård och omsorg i Övre Norrland

Publicerad: 19 december 2019

Projektets övergripande mål är att göra Övre Norrland till en av de naturliga innovationsmiljöerna för att utveckla och testa lösningar inom 5G för vård och omsorg.

 

Projektmålet är att inom området 5G Vård och omsorg stärka branschen i Övre Norrland genom ny kunskap som tillförts små och medelstora företag i ett gemensamt arbete kring innovation. En viktig del av projektet är att stötta regionens SMF med syfte att skapa nya innovationer inom branschen för trådlös kommunikation. 

Förväntade resultat är att nya erbjudanden har tagits fram av medverkande SMF baserade på aktiviteter inom projektet och att befintliga erbjudanden hos medverkande SMF når marknader utanför hemmaregionen. På lång sikt har projektet avsikt att ha skapat nya centrala mötesplatser och samverkansmiljöer som lever vidare och vidareutvecklas efter projektet samt bidragit till ett mer inkluderande samhälle.

Parter:
Projektet ägs av Luleå tekniska universitet och drivs tillsammans med Region Norrbotten, Region Västerbotten  samt Övertorneå-, Luleå- och Skellefteå kommun. 

Projektperiod:
Januari 2020 - april 2023

Kontakt:
Jan-Olov Johansson
jan-olov.johansson@ltu.se
+46 (0) 70 619 22 31