USEMP
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ta kontroll över din information på Sociala Medier

Publicerad: 29 februari 2016

USEMP projektet håller för närvarande på att genomföra en första omgång av användartester med hjälp av ett webbaserat verktyg som kommer att ge dig som användare av sociala medier kontroll över din information.

Har du någonsin undrat hur den information som du lägger upp på sociala media används? Du har säkert hört historier om människor som inte fått komma på anställningsintervjuer eller som har fått problem på grund av innehållet i sin Facebook-profil.
I USEMP projektet försöker vi att skapa ett verktyg för att hjälpa dig att förstå vad som händer med din data och att ändra eller ta bort delar av den information som du har lagt upp på sociala medier, men som du inte vill ska hamnar i händerna på tredje part.

För mer information om projektet, se denna film

Om du vill delta i testet och bidra till utvecklingen av detta verktyg, skicka ett e-mail till doktorand Ali Padyab på alipad@ltu.se . Studien kräver enbart att du testar och ger oss din feedback på verktyget vi utvecklat. Om du vill veta mer om din Facebook-profil, så bör du absolut anmäla dig till testet!

** Alla svar hanteras anonymt och används endast för forskningsändamål. **


Om USEMP
USEMP står för "User Empowerment for Enhanced Online Presence Management" och är ett projekt finansierat av EU:s FP7 program. Projektets uppdrag är att öka medborgarnas medvetenhet om deras digitala närvaro i sociala medier och ge användarna kontroll över sina personuppgifter.