Hoppa till innehållet
bild.png
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Upptäck vad som erbjuds bland dina lokala handlare - och på campus!

Publicerad: 4 december 2018

Smartbuy är en prototyp av en mobil app vi avser testa som hjälper dig hitta ett bredare utbud av lokala butiker, produkter och tjänster, bara runt hörnet. Du får en titt på de produkter som finns i butikerna i närheten av dig och sedan blir du guidad till den fysiska butiken där du genomför köpet över disk. På ett enkelt sätt kan du alltså upptäcka nya produkter och tjänster hemifrån i soffan. När du sedan besöker butiken har du möjligheten att upptäcka andra erbjudanden och du får personlig service. Samtidigt stödjer du även dina lokala handlare!

Appen

Just nu har vi ett flertal butiker i Luleå, Boden och Skellefteå som visar en del av sitt sortiment med hjälp av Smartbuy som ett test för oss att utvärdera. De affärer som är med och finns i Smartbuy- appen är lokala, oftast lite mindre butiker med begränsade marknadsföringsresurser i jämförelse med större kedjor. I appen hittar du exempelvis klassiska produkter och souvenirer från Norrland, mat och annat roligt. Ta chansen att hitta något unikt -  kanske en fin present till en vän eller varför inte söka efter inspiration och julklappsidéer!

SmartBuy-appen hjälper dig finna dina nya favoritprodukter och tjänster nära dig. Ladda ned SmartBuy appen och prova! Appen hittar du i Appstore för en iPhone och i Google Play om du har en androidtelefon. Den är självklart gratis att ladda ned och använda.

Smartbuy på LTU

Universitets LTU Gift Shop finns ju självklart med! Nu vill vi också ha med er som studenter och anställda vid LTU i detta Europeiska innovations projekt! Funderar du på vad de har där i B-huset present shop, använd appen som ett första besök. Sök först i appen för att få en sneak peek på vad butiken har att erbjuda. I appen hittar du även Uni:k Original Café och Teknikens Hus från campusområdet!

Ett Europeiskt samarbete

Det är inte alltid man kan bidra till forskning och innovation genom att shoppa, men nu har du möjligheten! Smartbuy är ett projekt som finansieras av Europeiska Unionens forskning och innovationsprogram Horizon 2020. Teamet i Smartbuy-projektet består av medlemmar med stor erfarenhet från olika delar av Europa, och projektet leds av Luleå tekniska universitet. Vi testar Smartbuy systemet just nu även i Grekland, Spanien och England!

Mer info

För att inte missa några nyheter från Smartbuy, se till att följa oss på Facebook (Smartbuy Norr). Mer information om projektet hittar du även på www.smartbuy.tech.