Hoppa till innehållet
5g
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Välkommen till 5G Workshop - Framtidens mobilnät är här

Publicerad: 18 januari 2019

Nästa generations mobiltelefoni, 5G, har blixtsnabb uppkoppling med minimal fördröjning och öppnar upp för helt nya möjligheter för såväl individer som för företag och samhällsfunktioner. Maxhastigheter kan nå uppåt 10 Gigabit per sekund. 5G kan användas till bland annat uppkopplade saker med höga överföringshastigheter och låga fördröjningar. Det kan vara självstyrande fordon, fjärrstyrda robotar, sensorer, artificiell intelligens och augmentet reality. Fördelarna med 5G är många, bland annat avsevärt lägre fördröjningar i näten.

Nu välkomnar Luleå tekniska universitet små och medelstora företag, organisationer och forskare till en workshop om den 5G testmiljö som byggs upp på universitet. Det är en öppen testbädd som ger möjlighet att testa den nya tekniken. Testmiljön byggs under ledning av projektet Wireless Innovation Arena tillsammans med Ericsson, Telia och Tieto.

Detta kommer att hända under workshopen:

  • Luleå tekniska universitet berättar om möjligheterna att testa 5G testmiljön, vilken forskning som pågår och om projekt Wireless Innovation Arena
  • Ericsson berättar om möjligheterna med 5G tekniken och berätta mer om testmiljön
  • Det kommer också att finnas tid för frågor och diskussioner 

Plats: Vetenskapens Hus
Tid: Onsdagen den 6 februari kl 10-12, Nätverkande, kaffe & smörgås från kl 9.30
Anmälan: https://simplesignup.se/event/145207-5g-workshop

Varmt välkomna! / Karl Andersson, Michael Nilsson och Arne Gylling