Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

CHS²-2017

Publicerad: 19 juni 2017

"6th International Conference on Hot Sheet Metal Forming of High-Performance Steel", CHS²-2017 arrangerades i Atlanta, USA, 4-7 Juni 2017. Konferensen arrangerade i samverkan mellan Luleå tekniska universitet, Universitetet i Kassel, Tyskland och Association for Iron and Steel Technology, USA. 231 deltagare från mer är 20 länder deltog i konferensen. På konferensen hölls 77 föredrag inom området termomekanisk tillverkning och relaterande processer.

Föredragen behandlade många nya intressanta områden som:

• Utveckling av flerstegs härdningsprocesser för ökad produktivitet
  • Nya ytbeläggningar och tillhörande tillverkningsprocesser
  • Simulering och modellering av nya processer och slutliga produktegenskaper,
  • Grundmaterial och processtyrning som ger med förbättrade hållfasthet, duktilitet och utmattningsegenskaper
  • Innovativa produktslösningar, tillverkningsprocesser, fogningstekniker och skräddaskydda materialegenskaper
  • Presshärdning av icke järnbaserade lättmetallmaterial

Nästa konferens i CHS²-serien

Redan nu är det klart att nästa konferens i CHS²-serien kommer att arrangeras i Luleå, 2-5 Juni, 2019. Elva år efter starten på konferensserien vänder vi åter igen tillbaka till Sverige och Luleå där presshärdningstekniken utvecklades och industrialiserades.