Sjunde CHS2-konferensen inom varmformning blev en succé

Publicerad: 19 juni 2019

Den ledande internationella konferensen inom varmformning av höghållfast stål och andra högpresterande material, CHS2 – 2019, genomfördes för sjunde gången och blev väldigt uppskattad. Forskare och experter från hela världen kom till Luleå och Kulturens hus för det vetenskapliga utbytet och chansen att bygga nätverk.

– Konferensen blev mycket uppskattad. Besökarna gillade miljön i Kulturens hus, de intressanta utställningarna, båtturen, konferensbanketten och inte minst sessionerna. Alla deltagare som jag pratade med planerade att besöka nästa konferens om två år. Ett stort tack till våra doktorander och studenter som såg till att det praktiska fungerade till 100 procent, säger professor Mats Oldenburg, värd för konferensen.

Ett återkommande tema på konferensen handlade om processer och nya högpresterande material som ska möta framtida utmaningar med avseende på klimat och säkerhet.

– Elektrifieringen av transportsektorn innebär exempelvis att vi måste hitta nya tekniker och material för inbyggnad och skydd av tunga batterier. På konferensen presenterades även studier om utmattningsegenskaper i varmformade och presshärdade stål som kommer att vara mycket användbara i framtida tillämpningar, säger Mats Oldenburg.

Nästa CHS2-konferens äger rum i Barcelona 2021.