Hoppa till innehållet
Vinter
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny digital samverkansplattform för forskning

Publicerad: 27 mars 2019

Nu är det klart att Centrum för Innovation och eHälsa och Region Västerbotten tillsammans med en rad andra aktörer får stöd från Vinnova till projektet Rinaldo för att skapa en samarbetsplattform.

Syftet med Rinaldo är att skapa en användarbaserad plattform och testbädd som är ett kopplat ekosystem där data gör det möjligt för företag, leverantörer och medborgare att omvandla sjukvården genom innovation till hållbara affärsmodeller inom e-hälsa.

Rinaldoprojektet kommer att arbeta aktivt med:

1) Infrastruktur för att stödja datadelning, driftskompatibilitet och dataanalyskapacitet.

2) Utforma och genomföra innovativa lösningar för viktiga utmaningar som identifierats av intressenter.

3) Skapa en innovativ miljö. Rinaldo ger möjligheter till flera synergieffekter som kommer att främja forskning och utveckling och nya samarbeten. Ge nya kombinationer av resurser och idéer bland länkade partners, nationella och globala inom e-hälsa. Rinaldo är efterfrågedrivet utifrån behovsägare. Stöd från multinationella nätverk kommer att stärka regionala små och medelstora företag, skapa tillväxt och synergier samt förändra vårdsystemet på lång sikt.

Förutom Region Västerbotten som koordinerar projektet medverkar  Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen, samt Umeå universitet, Luleå tekniska universitet, Mitthögskolan, Uppsala universitet, Karolinska universitetet och Peak Innovation i projektet.