Hoppa till innehållet
Forstudie samvekan
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Ny förstudie om samverkan i Arktis

Publicerad: 17 april 2019

EIC vid Luleå tekniska universitet har beviljats medel för att leda en förstudie som ska undersöka samverkansmöjligheter inom området hälsa vård och omsorg. Projektet heter Nordiska arktiska innovationsmiljöer, NAI.

Det är EU- programmet Interreg Nord som har beviljat Luleå tekniska universitet, Oulu University of Applied Science (OAMK)/Uleåborgs tekniska högskola, Luleå kommun och Region Norrbotten medel, EIC på Luleå tekniska universitet är samordnare.

Förstudien kommer att undersöka och förstärka möjliga samverkans- och utvecklingsområden för innovationsmiljöer inom området hälsa, vård och omsorg i regionerna Luleå och Uleåborg, inför kommande projektansökningar till nationella och internationella utlysningar. Förstudien kommer även att undersöka samverkansmöjligheter inom hälsa, vård och omsorg mellan universiteten i norra Sverige, norra Finland och norra Norge.

Långa avstånd mellan tätorter i den arktiska regionen i Europa tillsammans med hög kompetens inom digital teknik skapar både drivkraft och förmåga att utveckla innovativa lösningar för framtidens hälsa, vård och omsorg. Förstudien ska öka kännedomen om innovationsmiljöerna (testbäddar, verklighetslab, labb och simuleringsmiljöer) i Luleåregionen och Uleåborgsregionen för att förstärka möjliga samverkan- och utvecklingsområden mellan och i innovationsmiljöerna.

Förstudien planeras att genomföras mellan april och september 2019.