pris
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Norrbotten prisas för utvecklingen av e- hälsa

Publicerad: 25 september 2019

EU-kommissionen har utsett Norrbotten till fyrstjärnig Reference Site. Det innebär att länet är en av de mest framstående regionerna i Europa när gäller innovativt arbete inom vård och omsorg.
– Många idéer som leder fram till det här priset kommer härifrån Luleå tekniska universitet, säger Per- Olof Egnell, verksamhetsledare för EIC.

Samarbetet mellan Region Norrbotten och Luleå tekniska universitet är mångårigt. I Centrum för Innovation och eHälsa, EIC, utvecklas nya lösningar inom hälsa, vård och omsorg genom att nyttja digitaliseringens möjligheter. Arbetet sker i samverkan med Region Norrbotten, kommuner och företag.

– Det är en fjäder i hatten och en bekräftelse på att vi i länet ligger bland de främsta vad det gäller utvecklingen av teknik i vård och omsorg, säger Per- Olof Egnell.

Norrbotten har även tidigare fått utnämningen, med tre stjärnor. Nu gäller utnämningen den högsta nivån, fyra stjärnor.

Utnämningen heter Reference Site för European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing och innebär att bli utnämnd till ledare inom området.

Målet med utnämningen är att Norrbotten och övriga pristagare ska fungera som inspirationskällor för andra aktörer.

Maria Jansson

Maria Jansson, Projektledare, Projektledare EIC

Organisation: Innovation och ehälsa, Verksamhetsstöd, Institutionen för hälsovetenskap
Per-Olof Egnell