Indisk ambassadör besökte AI Factory

Publicerad: 1 oktober 2021

Den indiske ambassadören Tanmaya Lal har besökt AI Factory, vid Luleå tekniska universitet.
– Vi presenterade vår verksamhet, och även representanter från avdelningen drift-, underhållsteknik och akustik samt forskningscentrumet Järnvägstekniskt centrum, JVTC och forskningsämnet entreprenörskap medverkade, säger Ramin Karim, professor i drift och underhållsteknik.

Han och Uday Kumar, professor i drift och underhållsteknik tycker att det var ett givande besök.
– Det är ett bra sätt att knyta kontakter med regeringen i Indien och industrier där, säger de.

I laboratoriet

De berättar att besöket skedde med mycket kort varsel.
– Vi tog emot ambassadören här i vårt labb.
Värdar för besöket var rektor Birgitta Bergvall-Kåreborn och professor Uday Kumar.

Förutom de olika presentationerna fick ambassadören Tanmaya Lal bland annat prova glasögon för AR och VR.
Ramin Karim och Uday Kumar sammanfattar besöket som både givande och lyckat.

Uday Kumar

Uday Kumar, Professor tillika ämnesföreträdare, Avdelningschef

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser
Ramin Karim