Professor Uday Kumar tilldelas hedersprofessur vid Beijing Jiaotong University

Publicerad: 19 september 2016

Professor Kumar har tilldelats en hedersprofessur vid Beijing Jiaotong University i Kina för sitt bidrag till den samlade kunskap som är relevant för järnvägsverkstadsindustrin i allmänhet och underhåll inom järnvägsteknik i synnerhet.

–  Jag är oerhört hedrad och glad över titeln som hedersprofessor vid ett av världens ledande universitet inom transportforskning och utbildning inom järnvägsteknik. Jag vill också tacka mina kollegor och min forskargrupp för deras bidrag till denna ära, säger professor Uday Kumar.

Beijing Jiaotong University - BJTU - är ett universitet som är starkt förknippat med forskning och innovation inom järnvägsindustri och speciellt för höghastighetståg.

China Railways CRH5 at Qinhuangdao Railway Station

Under ceremonin förklarade Professor Feng Cheng att Beijing Jiaotong University önskar ett nära samarbete med Luleå tekniska universitet för att bygga kompetens inom järnvägsunderhåll och initiera FoU-projekt inom området eMaintenance relevant för höghastighetståg.

Uday Kumar

Kumar, Uday - Professor tillika ämnesföreträdare, Avdelningschef

Organisation: Drift och underhållsteknik, Drift, underhåll och akustik, Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser