Hoppa till innehållet

NorrlandsNavet presenterar: Lunch and learn – webbinarier för företag

Publicerad: 22 februari 2021

Du står för maten – NorrlandsNavet står för kunskapen. Nu startar NorrlandsNavet Lunch and learn, en kostnadsfri, digital seminarieserie för företag som vill utvecklas. Ät lunchen framför skärmen och ta samtidigt del av aktuella ämnen som kan inspirera och ge nya infallsvinklar kring hur du kan utveckla ditt företag. Smidigt, lättsamt och kostnadsfritt!

Seminarierna erbjuder kunskap och inspiration att utveckla ditt företags affärsidé och nå ökad konkurrenskraft. Ta del av möjligheter inom områdena digitalisering, omställning och affärsmodellsinnovation samt kompetensutveckling och livslångt lärande.

Det första seminariet, den 17 mars 2021, handlar om att utveckla ansvarsfull AI och vilka affärsmöjligheter och etiska utmaningar det innebär för företag. Webbinariet ger en inblick i AI, dess utmaningar och möjligheter. Med stor makt kommer stort ansvar, och AI-teknologin håller på att förändra allt runt omkring oss. Vad behöver företag och samhällsaktörer tänka på för att utveckla ansvarsfull AI och hållbara innovationer som tar hänsyn till etiska frågeställningar?

Anna Ståhlbröst är professor i informationssystem vid Luleå tekniska universitetet. Hon förklarar på ett pedagogiskt sätt hur man kan ta sig an möjligheterna med artificiell intelligens utifrån både ett entreprenörs- och brukarperspektiv och problematiserar kring de etiska frågeställningar som AI-teknologin väcker.