Hoppa till innehållet
Anders Lindelöf
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Anders Lindelöf

Publicerad: 3 september 2019

Utbildning: Civilingenjör Samhällsbyggnadsteknik med GIT-inriktning

Hej Anders, du är alumn från Luleå tekniska universitet och civilingenjörsutbildningen. Vill du berätta lite om vad du arbetar med idag och vad som tagit dig dit?

Jag är idag teknisk direktör i Huddinge kommun vilket innebär att jag är förvaltningschef för Miljö- och bygglovsförvaltningen. Innan dess har jag huvudsakligen jobbat inom andra offentliga verksamheter t.ex. som lantmäterichef och inom ett kommunalförbund som levererar dricksvatten. Jag tror att utbildningen i sig är något som hjälpt mig, men jag tror framförallt att jag lärt mig att samarbeta och samverka med andra.

Har du haft nytta av din utbildning i det arbete du har idag?

Absolut! Jag har fått en väldigt bra bredd och bas att stå på. En civilingenjörsutbildning öppnar många möjligheter.

Vad var det bästa med att plugga på LTU?

Många saker var bra på LTU och när jag ser tillbaka på den tiden så är det absolut en av de bästa perioderna hittills i mitt liv. Jag lärde känna massor av nya människor, varav några är mina allra bästa vänner idag. Sen träffade jag ju min fru, Annika, där också. Utöver detta så tycker jag att klassrumsundervisningen som vi hade då var jättebra. Slutligen älskar jag vintern med snö och vinteridrott. Har nog aldrig åkt så mycket skidor som jag gjorde då.

Under din studietid startade du STILs ishockeysektion, berätta om det?  

Ja, StiL saknade ju en hockeysektion när jag började -97, så jag hörde med Inger som ansvarade för StiL då, och hon sa -”kör”! Så jag annonserade lite på campus och sedan drog vi igång. Det var oerhört spartanskt till en början där vi lånade ihop till träningströjor, fick låna matchtröjor och tigga slipning av motståndarna. I våras hade vi 20-årsjubiléum och man kan lugnt säga att utvecklingen gått framåt. Den goa stämningen är dock sig lik!

Har du några karriärtips till studenter som ska ut i arbetslivet?

Jag är övertygad om att när man trivs och utvecklas så gör man ett bra jobb. Bra relationer och bra resultat uppskattas av såväl kunder, kollegor, medarbetare och uppdragsgivare. Det bästa för karriären är nog att välja jobb som man trivs med och byta jobb när det inte är så.

Hur ser du på framtiden, vad är dina planer?

Just nu är det högst oklart vad jag ska göra framöver. Jag behöver fundera på vad jag verkligen vill och vad jag är bra på, men något inom ledarskap eller verksamhetsutveckling är jag rätt säker på att det blir.

Taggar