Hoppa till innehållet
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Emelie Ekersund - personlig bankman på Nordea

Publicerad: 14 juni 2011

Namn: Emelie Ekersund
Ålder: 25
Hemstad innan studier vid LTU: Skellefteå
Utbildning: Ekonomprogrammet med inriktning mot marknadsföring

Vad arbetar du med idag?
Jag arbetar som personlig bankman på Nordea på Hamngatan i Stockholm. Mitt arbete innebär att jag ansvarar för cirka 650 befintliga privatkunder och hjälper de med det mesta som har med privatekonomi att göra. Utöver att träffa befintliga kunder har jag mycket kontakt med nya potentiella kunder, både på bankkontoret och ute bland företag. Det är mycket att hålla ordning på och stundtals väldigt stressigt, men i utbyte träffar man väldigt intressanta människor och jag får vara med när de gör sina livs affärer och uppfyller sina drömmar.

Vad tror du var avgörande för att du fick jobbet?
Under min studietid arbetade jag på Nordea i Luleå och Boden och fick goda referenser därifrån. Fördelen med att arbeta inom ett stort företag som finns lite överallt är att det underlättar när man vill flytta på sig. Det har heller aldrig varit någon nackdel att vara norrlänning i Stockholm!

Tips till den som vill jobba med liknande arbetsuppgifter?
Konkreta tips är att försöka få in en fot, ha lite tålamod och invänta möjligheterna. Det är inte alltid som drömjobbet faller ner i ditt knä direkt efter examen, då får du istället försöka göra något som tar dig en bit på vägen. Var hjälpsam och schysst mot folk i din omgivning, berätta vad du skulle vilja jobba med och se till att de inte kommer att tveka att rekommendera dig om något skulle dyka upp. Jag halkade in på ett bananskal då jag blev rekommenderad av en tjej från Luleå studentkår som jag tidigare läst en kurs tillsammans med. Det ledde till sommarjobb under studietiden, som blev ett långvikariat i Stockholm som slutligen gav mig den anställning jag har idag.

Vad var det bästa med studierna vid LTU?
Gemenskapen och sammanhållningen mellan studenterna. Vi hade många grupparbeten vilket gjorde att man lärde känna varandra väldigt bra. På gott och ont givetvis, men flera av mina gamla gruppkompanjoner är idag mina bästa vänner så det positiva överväger starkt! Förutom detta minns jag lärarnas tillgänglighet. Dörrarna är alltid öppna och man kan komma med frågor och funderingar utan att uppleva att man stör.

Tips till den som funderar på studier vid LTU?
Mitt tips till dem som redan bor i eller kring Luleå rekommenderar jag att ta vara på studentlivet! Det är lätt att det blir bekvämare att hänga med vanliga kompisarna, träna på gymmet inne i stan och bara ha universitetet till att plugga på för att sedan åka hem till sitt "vanliga liv". Häng lite på STUK, träna på STiL, lär känna andra studenter och missa för allt i livet inte nolleperioden! Omvänt rekommenderar jag studenter utifrån att inte fastna på universitetsområdet. Lär känna en lulebo och häng med på en skotertur, ta er ut i skärgården... det finns mycket att utforska utanför Porsön!

Taggar