Emma Laiti
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Emma Laiti

Publicerad: 7 mars 2018

Utbildning: Hälsovägledare

Hej Emma. Stort grattis till din succé i Mästerkocken på TV4. Det är jättespännande att följa dig och du imponerar stort. Hur var det egentligen att tävla i matlagning?

Det har varit en fantastisk upplevelse på alla vis, otroligt stärkande. Jag gillar att utmana mig själv och att stiga ur min bekvämlighetszon. Det är först nu som jag inser vilken kapacitet och kunskap jag har. Vi tävlar ju i matlagning men man måste också klara av pressen man utsätts för. Jag som är ett kontrollfreak har fått jobba mycket med att jag inte kan styra över det som händer, exempelvis att inte veta vad nästa tävling innebär.

Du är alumn från utbildningen Hälsovetenskap på Luleå tekniska universitet och man kan se att hälsosam mat återspeglas i din matlagning. Har du haft användning av dina kunskaper från utbildningen i dina jobb och när du lagar mat?

Jag har haft nytta av min utbildning på många olika sätt. Mindfullnesstänket har varit väldigt viktigt att ha med sig under tävlingen. Att lägga fokus på att vara här och nu har tagit mig långt. Jag har alltid varit intresserad av hälsa och hur viktig kosten är för att nå bästa resultat och få dig att må som allra bäst.

Hur ser du på framtiden, vad är dina planer härnäst?

Det ska bli kul att se vart medverkan i Sveriges mästerkock kommer att ta mig. Jag hoppas på att få göra mer matlagning i tv och jag har även en idé för en kokbok.  Jag brinner för bra råvaror och vikten av det för att få fram bästa resultat i matlagning. Jag har redan nu fått förfrågningar om att gästspela på olika event. Jag har även startat upp en blogg och har även en youtube kanal.

Stort lycka till Emma!

Taggar