Hoppa till innehållet
Oscar Skagerberg
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Oscar Skagerberg - Skådespelare

Publicerad: 18 januari 2017

Utbildning: Skådespelarprogrammet 2005-2009

Oscar Skagerberg är alumn från Skådespelarprogrammet och läste i Luleå mellan 2005-2009. 
Nu är han aktuell i den Fransk-svenska thrillerserien Midnattssol som utspelar sig i Kiruna och Paris och sändes på SVT i höstas och nu även i flera andra länder. Serien är regisserad av Björn Stein och manus av Måns Mårlind.  Oscar gör där rollen som Kristoffer Hanki, ledaren för den samiska föreningen Unga Samer som kämpar för samernas rättigheter och motsätter sig flytten av staden. 

 

Hej Oscar. Hur kändes det att återvända till Norrbotten igen för inspelningen av Midnattssol?

Som att komma hem igen. Efter 4 år i Luleå och genom olika turnéer och resor, har jag varit i stort sett hela Norrbotten. Så Norrbotten och dess invånare har en stor plats i mitt hjärta. Lugnet och naturen är också något jag ofta längtar tillbaka till.


Vad skulle du säga var det bästa med din utbildning och att studera i Luleå?

Att få komma till en ny stad, med härliga människor, en ”manana” mentalitet, som verkligen tilltalade mig. Att nu är viktigare än vart man är på väg. Utbildningen gav mig en professionalitet både på och utanför scenen.  De enda som jag kunde sakna var att skolan inte låg på campus. Hade gärna träffat studenter med andra inriktningar och tagit del mer av studentlivet.


Hur ser framtiden ut för dig, vad händer härnäst? 

Just nu ska jag just ner till Göteborgs filmfestival för en publikintervju angående mitt yrke och hur jag ser på det. Sen bär det av till Berlins filmfestival. Arbetar även på 4 projekt, där jag är med redan i produktionsstadiet. Två tv-serier och två långfilmer. Så jag försöker gå mer till att komma in tidigare i projekten. Sist men inte minst, börja röra mig utomlands och ta vara på ”Midnattssols” framgångar.

Taggar