Hoppa till innehållet
Nina Rismalm
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Nina Rismalm - Kommunikationsansvarig och projektledare på Norrbottens Handelskammare

Publicerad: 29 juni 2017

Utbildning: Civilekonomprogrammet, magisterexamen i marknadsföring

Hej Nina, du är alumn från Civilekonom. Vad var det bästa med din utbildning?

Jag trivdes oerhört bra med att studera vid Luleå Tekniska Universitet. Det är stora fördelar att läsa på en mindre ort med gemenskap och nära samarbete mellan studenter och lärare. Jag var väldigt engagerad i Ekonomisektionen som gjorde att jag lärde mig projektledning och fick dessutom många kontakter med företag och organisationer utanför skolan. Det är väldigt bra att utbildningen är så bred. Det leder till att man inte begränsar sig utan att alla dörrar står öppna och det går att byta område i arbetslivet när man känner för det. Jag har definitivt haft nytta av utbildningen. Framförallt att jag har blivit bättre på att lösa problem, jag är mer analyserande samt bättre att utrycka mig i tal och skrift. Jag känner verkligen att jag utvecklats som människa under mina studieår.

Vad arbetar du med idag och vad är det bästa med ditt jobb?

I dag arbetar jag på Norrbottens Handelskammare i Luleå som kommunikationsansvarig och projektledare. Att få arbeta med regional utveckling, kommunikation och samarbete med flera kontaktytor på lokal, nationell och internationell nivå, är något jag har stortrivts med. Att i mitt arbete få större förståelse och öka min öppenhet för människor inom EU och i resten av världen, är till stor del orsaken till att jag valt att arbeta på Norrbottens Handelskammare.

Vad har du arbetat med tidigare?

Jag har alltid dragits till arbeten med internationell koppling. Har tidigare arbetat på ett tyskt bolag i Tyskland som heter C&A, som är en av H&Ms största konkurrenter i Europa. Sen flyttade jag till Stockholm och fick arbete inom en tysk koncern, Bosch Rexroth. Där arbetade jag i fyra år som ledningsassistent, kommunikatör och projektledare för mässor och event. Sen flyttade jag till Umeå där jag arbetade för en organisation som främjade utländska investeringar till Västerbotten, Västerbotten Investment Agency (VIA). Där ansvarade jag för att ta fram en strategi för platsvarumärket ”Northern Sweden” i syfte med att delta på mässor och event i Europa och USA. Min uppgift var också att rekrytera företag från norra Sverige till att delta på branschmässor och genomföra utvalda events runt om i världen.

Har du några tips till studenter som ska ut i arbetslivet? 

Det finns många intressanta jobb att söka och de råd jag kan ge är att det är viktigt att du är nyfiken och vågar testa olika arbetsplatser. Efter din utbildning kan du jobba på många olika företag och med varierande arbetsuppgifter. Som civilekonom har du en bra språngbräda att stå på och det är upp till dig själv vad du vill göra efter din utbildning. För dig som vill arbeta utomlands efter din utbildning säger jag bara: Våga ta chansen att arbeta i en internationell miljö! Väldigt lärorikt och intressant med olika affärskulturer.

Hur ser du på framtiden, vad händer härnäst? 

Nu till hösten väntar vi tillskott i familjen och det känns väldigt spännande. Men jag skulle gärna vilja arbeta lite under föräldraledigheten, beroende på vilket barn vi kommer att få och hur dess behov ser ut. Jag hoppas att det är möjligt. På Handelskammaren har vi många spännande saker på gång och jag vill gärna vara med och utforma vår framtid.

Taggar