Hoppa till innehållet

Vidareutbildning för yrkesverksamma

Luleå tekniska universitet erbjuder dig och din organisation kompetenshöjande utbildningar genom LTU Professional Education, som gör att ni kan växa och möta framtiden med de senaste kunskaperna och färdigheterna.

Våra kurser och skräddarsydda utbildningsprogram är grundade i världsledande forskning. Vi utvecklar dem ständigt i nära samarbete med näringsliv och offentliga verksamheter. På det sättet säkerställer vi att de tillgodoser verkliga behov och hjälper er att nå era mål.

För dig som vill gå en utbildning

Oavsett vilken bransch eller yrkesroll du är i kan vi stärka dig med ny kompetens. Av oss får du kunskap och färdigheter i vetenskapens framkant som gör dig tryggare och effektivare i ditt arbete. Vi hjälper dig att vässa ditt CV och personliga varumärke samtidigt som du gör skillnad för dig själv och din arbetsgivare.

För dig som vill utbilda dina medarbetare

Vi erbjuder en bredd av relevanta kurser för vår regions viktigaste branscher och yrkesroller. Vi kan även i samverkan med din organisation skräddarsy kurser och utbildningsprogram efter era unika behov. Av oss får ni tillgång till världsledande kunskap och möjligheten att erbjuda er personal ett livslångt lärande.

Hitta rätt uppdragsutbildning

Våra uppdragsgivare gillar oss

”Jag har en plan för hur jag vill utbilda mig vidare och nu var det dags. Att bli student igen var jag så klart lite fundersam kring, men det har fungerat väldigt bra med en engagerad professor, lektor och trevliga studiekamrater”
– Anna Huuva, kapten på Helikopterflottiljen, Försvarsmakten.

”Att jobba nära Luleå tekniska universitet som är en av landets ledande akademiska institutioner har ett stort värde för Försvarsmaktens strategiska kompetensutveckling.”
– Rickard Åström, chef för utbildningssektionen vid produktionsledningen på Försvarsmaktens högkvarter.

”LTU Professional Education är ett viktigt sätt för oss för att säkra långsiktig kompetens”
– Anki Lindgren, utbildningsansvarig på HR LKAB.

”Framförallt uppskattar jag dialogen med lärarna där vi tillsammans utvecklar resonemang som kan lösa komplexa uppgifter. Det sätter igång tankeverksamheten. Vi får praktisk kunskap som efterfrågas av arbetsmarknaden.”
– Hicham Baammi, ingenjör.

Skräddarsy er utbildningsupplägg

Har din organisation utbildningsbehov som inte helt tillgodoses av våra publicerade kurser?

Då kan vi erbjuda er ett skräddarsytt utbildningsupplägg som vi utvecklar tillsammans. Ramarna för när, hur och var vi utbildar är vida. Det viktigaste för oss är att utbildningen skapar största möjliga nytta för er. Vi har tidigare tagit fram skräddarsydda utbildningsupplägg åt bland andra LKAB, Northvolt och Försvarsmakten.