Hoppa till innehållet

Äventyrspedagogik – Vem riktar sig kurserna till?

Publicerad: 23 maj 2011

 

För dig som vill lära dig ett nytt, spännande arbetssätt

Kurserna i äventyrspedagogik ger dig nya  idéer och konkreta tips, som du direkt kan börja använda dig av, inte bara inom äventyrspedagogik, utan i ditt arbete överhuvudtaget. Äventyrspedagogiken handlar inte om en massa lösryckta tips, utan innebär ett sätt att se på undervisning och lärande ur ett helhetsperspektiv. Det är en "hel pedagogik" som är förankrad i forskning och mångårig praktisk erfarenhet.

Den här kursen passar därför dig som är nyfiken att pröva på nya idéer  och vill utvecklas i ditt arbete. Några av metoderna är relativt enkla att planera och genomföra, medan andra kräver mycket förberedelsearbete. Det krävs ett helhjärtat engagemang och också en rejäl arbetsinsats från den som vill arbeta med äventyrspedagogik. Är du bara ute efter enkla tips så är den kursen ingenting för dig. Men är du beredd att satsa tid och energi, så möter dig ett enormt roligt och spännande arbetssätt. Responsen från barnen är också fantastisk. Inte sällan får man höra "Det här var det roligaste jag någonsin gjort".

 

Innehållet i kurserna är anpassat till skolan, förskolan och fritids

Äventyrspedagogiken är i första hand anpassad till skolans, förskolans och fritids verksamhet, men arbetssättet kan med fördel tillämpas även inom den sociala barn- och ungdomsverksamheten och andra verksamheter där man arbetar med barn och ungdomar. Äventyrspedagogiken består i praktiken av många olika metoder och arbetssätt som kan anpassas till alla åldrar, från 3-4-åringar till vuxna.