Hoppa till innehållet

5-TEK

Varmt välkomna till årets roligast event!
Identifierar du dig som tjej och har ett intresse för teknik? Då har du kommit rätt.

5-TEK pågår mellan 10-11 februari och under dessa dagar kommer du att få testa på studentlivet i norr, du kommer få lära känna Luleå som stad, träffa både nuvarande och tidigare studenter och inspireras av olika karriärvägar.

5-TEK vänder sig till dig som vill veta mer om universitetet och är nyfiken på att se mer av Luleå.

Sista anmälningsdag är 30 november

Du kommer få svar på ifall du blivit antagen senast 9 december.  Svaret får du via e-post, håll även utkik i skräpposten. Efter du har fått besked att du är antagen ansvarar du själv för att boka och bekosta din resa till Luleå. Efter deltagande på eventet kommer du få en ersättning på resekostnader upp till 1500 kronor. Mer information om resebokning kommer med antagningsbeskedet. 

blandat_student_ltu
Vilket yrke passar dig?

Här finns tester som kan ge dig förslag och underlätta dina studieval.

tjejer service point
Hitta din väg bland våra utbildningar inom teknik

Hos oss kan du läsa till civilingenjör, högskoleingenjör och fler tekniska utbildningar. Vi har program inom mängder av olika ämnesområden. Vi erbjuder även tekniskt basår med platsgaranti.

5-TEK 2019, Luleå tekniska universitet  Foto: Linda Alfredsson
Teknikintresset på topp hos gymnasietjejer som besökte universitetet

100 gymnasietjejer från hela landet har tillbringat tre dagar på Luleå tekniska universitet, för att få veta mer om tekniska utbildningar. – Det har varit jätteroligt! Man får mycket mer information och en större inblick genom att vara på plats, säger Emilia Ödeen från Vetlanda.

5-TEK-2019-Luleå tekniska universitet  Foto: Alex Maxe
5-TEK-2019-Luleå tekniska universitet  Foto: Alex Maxe
5-TEK 2019

Film från 5-tek 2019

Sofie Lindblom
5-TEK 2021

5-tek After School vänder sig till dig som har ett intresse av innovation och teknik. Vi har bjudit in innovationsexperten Sofie Lindblom, som med en ingenjörsexamen i botten aktivt arbetar för att inspirera fler tjejer att välja en tekniskt inriktad karriär. Sofie arbetade tidigare som global innovationschef på Spotify och driver nu bolag som hjälper organisationer och företag med hur man långsiktigt jobbar med innovation. Sofie har flertalet gånger uppmärksammats, bland annat som ”Årets IT-tjej” av Microsoft och en av 50 mest inspirerande kvinnor i Europa av Inspiring Fifty. Du får också träffa nuvarande och tidigare studenter från Luleå tekniska universitet som berättar om sin utbildning och karriär. Eventet är kostnadsfritt. Välkommen!