Hoppa till innehållet
5-TEK 2022
Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

It's all about brains – join our revolution

5-TEK är ett event för alla som identifierar sig som tjej och som vill veta mer om hur det är att plugga på tekniska utbildningar. Eventet genomfördes första gången i slutet av oktober 2017.

Kvinnorna som förändrade tekniken förändrade världen – det vet vi. Genom 5-TEK vill därför Luleå tekniska universitet ge fler möjligheten att upptäcka hur roligt det är att plugga på tekniska utbildningar. Under 5-TEK-eventet får deltagarna lyssna på intressanta föreläsningar, gå på workshop och lära känna deltagre från hela Sverige. 

tjejer service point
Hitta din väg bland våra utbildningar inom teknik

Hos oss kan du läsa till civilingenjör, högskoleingenjör och fler tekniska utbildningar.

Frågetecken
Q&A

Här svarar vi på de vanligaste frågorna om 5-TEK.

5-TEK 2019, Luleå tekniska universitet  Foto: Linda Alfredsson
Teknikintresset på topp hos gymnasietjejer som besökte universitetet

100 gymnasietjejer från hela landet har tillbringat tre dagar på Luleå tekniska universitet, för att få veta mer om tekniska utbildningar. – Det har varit jätteroligt! Man får mycket mer information och en större inblick genom att vara på plats, säger Emilia Ödeen från Vetlanda.

Intresseanmälan 5-TEK 2023

Identifierar du dig som tjej och har ett intresse för teknik? Då har du kommit rätt. Mer information om 5-TEK 2023 kommer här senare.

Nu kan du göra en intresseanmälan till 5-TEK 2023! Vi kommer sedan att kontakta dig via mail när eventet öppnar för anmälan. 

Eventet vänder sig till dig som vill veta mer om universitetet och är nyfiken på att se mer av Luleå. Under 5-TEK kommer du att få testa på studentlivet i norr, lära känna Luleå som stad, träffa studenter och inspireras av olika karriärvägar. 

Information till dig som blivit antagen 

Universitetet står för boende, mat och resebidrag och du bidrar med att vara dig själv. Efter du har fått besked att du är antagen ansvarar du själv för att boka och bekosta din resa till Luleå. Efter deltagande på eventet kommer du få en ersättning på resekostnader upp till 1500 kronor.  

Mer information till dig som blivit antagen skickas till din e-post som du angivit vid anmälan. 

Kontakta oss!

Kontakta projektgruppen för 5-TEK via e-post: 5-tek@ltu.se 

 

Ställ dina frågor till projektledare

Siri Eriksson, Projektledare

Telefon: 0920-492164
Organisation: Kommunikation och samverkan, Samverkan och studentrekrytering, Verksamhetsstöd