Hoppa till innehållet
Amanda Eriksson, Luleå tekniska universitet  Foto: Linda Alfredsson
Amanda Eriksson pluggar på programmet i datornätverk. Visa originalbild , Öppnas i nytt fönster/flik

Intresse för datorer blev utbildning i datornätverk

Publicerad: 17 december 2019

Hej där, vem är du?

– Jag heter Amanda Eriksson och är ursprungligen från Linköping men har bott ett år i Luleå. På fritiden gillar jag att träna i gymmet och spela ishockey.

Varför läser du datornätverk?

– Jag har länge haft ett intresse för datorer. När jag hittade den här utbildningen kändes det helt rätt för mig att söka.

Vad är roligast och mest utmanande med din utbildning?

– Det roligaste är att det går relativt fort att förstå allt nytt! Det mest utmanande är att du behöver disciplin för att sätta dig ner och plugga. För att klara dig kommer du behöva lägga tid även utanför föreläsningar och labbar.

Hur är det att plugga på Luleå tekniska universitet?

– Skellefteå är ett litet campus och det är kul att plugga här eftersom du lär känna många. Dessutom får man en nära kontakt med lärarna och får mycket hjälp.

Vad gör studenterna på fritiden?

– Det finns till exempel sektioner att gå med i, du kan bland annat titta på film och spela spel. Dessutom finns det möjlighet att träna på universitetsområdet och det finns en studentpub. Så sammanfattat tycker jag studentlivet är bra!

Vad vill du jobba med efter examen?

– Något inom nätverksbranschen!

Har du något råd till den som vill plugga datornätverk?

– Känn inte att du behöver några förkunskaper, det kommer funka ändå. Se till att börja i tid och plugga i grupp, då blir det lättare!